Regeringen afviser DF's pris for skattelettelser

Forslag om afvisning af asylansøgere er vigtigt for DF for at kunne tale skattelettelser. Regeringen afviser.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København: Regeringens planer om skattelettelser til efteråret bliver nu knyttet tæt sammen med Danmarks fortsatte deltagelse i den såkaldte Dublin-forordning, som siger, at en asylansøger kan sendes tilbage til det land, hvor vedkommende først er registreret i.

Med et beslutningsforslag, der skal behandles i Folketinget torsdag, vil Dansk Folkeparti have regeringen til ganske enkelt af afvise asylansøgere ved grænsen og sende dem tilbage til eksempelvis Tyskland.

Det skriver Politiken torsdag.

- Vi foreslår, at når flygtninge kommer eksempelvis ved den dansk-tyske grænse, så skal de afvises, hvis de søger om at få asyl - forstået på den måde at man skal give dem en straksbehandling, siger han og uddyber:

- Hvis man konstaterer, at de kommer fra Tyskland, som jo er et sikkert land at opholde sig i, så kan de afvises med den begrundelse, at de ikke har krav på beskyttelse i Danmark.

Martin Henriksen mener, at forslaget kan gennemføres inden for Dublin-forordningen, og i modsat fald vil det blot være endnu et argument for ikke at være med i den.

Han understreger, at hvis der skal være råd til eksempelvis skattelettelser, "så skal pengene jo komme et eller andet sted fra".

- Så længe at der kommer så mange flygtninge, som der kommer, så er det svært at se, at der er økonomi til eksempelvis at forhandle skattelettelser, siger han.

Men skønt de tre øvrige borgerlige partier alle ønsker skattelettelser, vil ingen af dem umiddelbart stemme for.

- Vi kommer til at stemme imod forslaget, og det gør vi, fordi så længe Dublin-forordningen er i funktion, vil man ikke kunne gennemføre det, som Dansk Folkeparti ønsker. Og vi ønsker fra regeringens side at have et velfungerende Dublin-system, siger udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) til Politiken.

Konservatives udlændingeordfører, Naser Khader, siger, at hans parti er "positivt indstillet", men det skal i så fald kun være som en mulighed i ekstraordinære situationer.

Imens siger integrationsordfører Simon Emil Ammitzbøll (LA) til avisen, at selv om Liberal Alliance "har sympati for tanken om, at man ikke skal kunne søge asyl i selve Danmark", så kommer partiet ikke til at stemme for DF-forslaget.

/ritzau/