Redaktør: Thulesen overrasker med belønning af kritisk Vistisen

Han skulle sættes på plads, mente prominente DF'ere, men Anders Vistisen er stadig en del af hovedbestyrelsen.

ARKIVFOTO 2014 af Kristian Thulesen Dahln (Foto: Bax Lindhardt/Scanpix 2015) Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt

Politisk redaktør for avisen Danmark Thomas Funding er overrasket over, at Anders Vistisen ikke bare fastholder sin plads i Dansk Folkepartis bestyrelse, men at Vistisen også bliver en del af et nyudnævnt udvalg, der skal sikre partiet et godt kommunal- og regionsvalg næste år.

For i begyndelsen af måneden udtalte Vistisen i et interview med samme medie, at DF »flakker rundt.« Og det medførte et hav af kritik fra fremtrædende DF'ere.

Pia Kjærsgaard og Søren Espersen var eksempelvis særdeles skuffede over Vistisens ageren. Det skulle have konsekvenser for Vistisen.

Men de er umiddelbart svære at få øje på efter mandagens møde i DF's hovedbestyrelse, hvor Vistisen blev fredet og belønnet.

»Det er overraskende, fordi det er ikke det, man forventer af Dansk Folkeparti,« siger Funding.

»Altså at de ved første øjekast belønner en, der er kommet med internt kritik. Der har vi været vant til, at partiet har en hel anden form for konsekvenspædagogik over for folk, der laver det mindste antrit til oprør.«

»De bliver straffet. Så det er overraskende, at Kristian Thulesen Dahl griber det anderledes an, end der historisk har været tradition for i DF,« siger Funding.

Vistisen og Thulesen Dahl har nu talt tingene igennem. Det har begge parter sagt til avisen Danmark.

»Jeg har haft et konstruktivt møde med Kristian, hvor Kristian i en meget åben atmosfære spurgte ind til, hvordan man kunne inkludere de tanker, jeg har gjort mig om partiets fremtid i det arbejde, der skal forestå,« siger Vistisen.

Thulesen Dahl er i øvrigt ikke enig i, at DF »flakker rundt.« Og DF-formanden tilføjer, at Vistisen aldrig har været i fare for at blive smidt ud af partiet.

Vistisen står ikke alene i sin kritik af partitoppen, siger Funding. Han er bare alene om at ytre den udadtil. Og havde DF-formanden eksempelvis ekskluderet Vistisen, havde det skabt yderligere problemer, vurderer Funding.

»Jeg ser dette som et forsøg på at kramme et spirende oprør ihjel,« siger Funding.

/ritzau/