Redaktør: Papes største udfordring er glemslen

De Konservatives nye formand, Søren Pape, er helt åbenlyst en satsning for partiet, som endnu ikke har givet bonus, siger politisk redaktør efter Papes første tale på de Konservatives landsråd lørdag. Og tiden kan vise sig at være succesens farligste modstander.

Det Konservatives Landsråd i Tivoli Kongres Center. Søren Pape Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Valget af Søren Pape Poulsen (K) som ny formand for Det Konservative Folkeparti var en åbenlys satsning, der indtil videre ikke har givet bonus, siger politisk redaktør på Radio24syv, Jesper Termansen. Og Pape risikerer at ryge i glemmebogen uden at have skabt fremgang for partiet.

»Han kan blive offer for en tidsklemme på den måde, at der ikke bliver vanvittig meget lejlighed til, at de personer, der ikke er konservative, stifter bekendtskab med Søren Pape Poulsen. Derfor er den største udfordring glemslen. At nyhedens interesse har lagt sig,« siger han.

For de Konservative handler det nemlig om at se at få smedet, mens Søren Pape stadig er varm.

»De Konservative er ikke så vanvittigt interessante, at medierne af sig selv opsøger dem i specielt mange sammenhænge. Og derfor bliver han nødt til at have et budskab, der er så stinkende klart, at man også kan se, at han vil noget nyt i politik. Og det har man ikke set endnu,« siger Jesper Termansen.

Og nye budskaber kom der heller ingen af på partiets landsråd lørdag, hvor Søren Pape holdt sin første tale som formand.

»Han er en meget veloplagt taler, og han er også god til det, Men man må jo bare sige, at nu ved vi så, at det udelukkende er manden, der er fornyelsen, for der er ikke noget nyt i indholdet i talen,« siger Jesper Termansen.

Søren Papes tale kredsede om gode, gamle mærkesager: Planloven er noget skidt, SKAT er for aggressive, der skal slås hårdere ned på forbrydere, og personlig frihed er godt.

Og så nævnte han ellers nogle af de forslag, som partiet har fremlagt i deres forslag til finanslov og 2020-plan.

»Manden er nyheden i sig selv. I konservative kredse siger man, at der ikke er noget i vejen med politikken, de har bare været for dårlige til at kommunikere den. Det gør det til et meget, meget risikabelt projekt, og det hviler på et meget spinkelt grundlag, hvis Søren Papes kommunikative evner alene skal trække læsset,« siger Jesper Termansen.

Efter han havde holdt sin tale lørdag middag, mødte Søren Pape Poulsen pressen. Og her havde han svært ved at give konkrete svar på spørgsmål til partiets planer om at fastfryse grundskylden, de Konservatives egen plan for hvad der skal ske med de såkaldte »foreign fighters«, når de kritiserer regeringen for at gøre for lidt, og hvilke regler og love det er, som de Konservative vil afskaffe.

»Han roder sig ud i nogle åbenlyse begynderfejl i forhold til at følge sit eget budskab op, da han bliver spurgt kritisk til det af pressen. Hvad er det egentlig, han mener, og hvad er det egentlig, han kritiserer. Hvad er det, han gerne vil have i stedet for? Der roder han i stedet rundt i det og har meget svært ved at håndtere den situation. Han er ikke helt driftsikker endnu som formand for et parti, der har været regeringsbærende og gerne vil være det igen,« siger Jesper Termansen.

»De Konservative har helt åbenlyst taget en chance med Søren Pape Poulsen. Det har ikke givet dem vælgerfremgang, og de har heller ikke nogen ny politik. Det vil sige, at mere og mere hviler på, at personen Søren Pape Poulsen alene ved sin fremtoning kan skaffe konservative stemmer«.