Red Barnet: Thorning vil skabe mærkbare forbedringer

Red Barnets generalsekretær er begejstret over udsigten til den tidligere statsminister som øverste chef.

Jonas Keiding Lindholm. Arkivfoto.
Læs mere
Fold sammen

Verdens dårligst stillede børn kan formentlig se frem til markante forbedringer i deres liv, mener generalsekretær i Red Barnet Jonas Keiding Lindholm, efter at det er kommet frem, at tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt skal være ny internationalt chef for organisationen.

»I Red Barnet glæder vi os over, at valget er faldet på en så stærk dansk profil. Jeg er overbevist om, at Helle Thorning Schmidt med sin store erfaring og internationale gennemslagskraft kan skabe mærkbare forbedringer for de dårligst stillede børn,« siger Jonas Keiding Lindholm.

Det har ifølge Jonas Keiding Lindholm været en hjørnesten gennem 70 år for Red Barnets arbejde at levere langsigtede løsninger, og det arbejde kan Helle Thorning-Schmidt skubbe yderligere til, mener generalsekretæren.

»Alt for mange steder i verden bliver børn fanget i krig, ramt af katastrofer og oplever, at deres livsgrundlag og fremtidsmuligheder trues. Derfor er der mere end nogensinde brug for en stærk profil til at sætte fokus på verdens dårligst stillede børn. Det kræver en person med det internationale lederskab, det udsyn og den handlekraft, som Helle Thorning-Schmidt har,« siger Jonas Keiding Lindholm.