Rasmus Paludan og Kristendemokraterne nåede ikke over spærregrænsen, men sikrer sig årligt millionbeløb

Selvom hverken Stram Kurs eller Kristendomkraterne fik nok stemmer til at indtræde i Folketinget, har begge partier sikret sig årlige millionbeløb til fremtidigt politisk arbejde.

Hverken Rasmus Paludans Stram Kurs (foto) eller Kristendemokraterne nåede op over spærregrænsen, men begge partier har sikret sig et årligt millionbeløb til at fremme deres politiske arbejde. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged

Hverken Stram Kurs eller Kristendemokraterne nåede op over spærregrænsen på to procent ved gårsdagens folketingsvalg, men begge partier har sikret sig et klækkeligt millionbeløb hvert år indtil næste valg.

Rasmus Paludans parti Stram Kurs fik 1,8 procent af stemmerne, svarende til 63.537 ud af 3.529.882 stemmer. I 2019 er satsen for partistøtte 33 kroner pr. stemme, og derfor kan Stram Kurs se frem til at modtage et årligt statsligt tilskud på 2.096.721 kroner til fremtidigt politisk arbejde. Det skriver DR.

Hvis vi antager, at der er fire år til næste folketingsvalg, vil partiet Stram Kurs modtage 8.386.884 kroner i støtte i løbet af de kommende fire år.

For at modtage støtten skal et parti eller en kandidat have fået mindst 1.000 stemmer ved valget.

Kristendemokraterne fik 1,7 procent af stemmerne, og nåede dermed heller ikke op over spærregrænsen. Partiet fik ifølge DR 60.007 stemmer, og det giver 1.980.231 kroner i årlig partistøtte.

Over en fireårig periode er der tale om 7.920.924 kroner til Kristendemokraternes politiske arbejde.

Begge partier, Stram Kurs og Kristendemokaterne, har tilkendegivet, at de ønsker at fortsætte deres politiske arbejde, selvom de ikke blev valgt ind i Folketinget.

»Det ser jeg rigtig meget frem til, og vi var jo kun 0,2 procent fra at blive valgt, så det er jo meget godt,« sagde Rasmus Paludan i går ifølge DR, da det stod klart, at partiet ikke ville nå over spærregrænsen.

Han slog fast, at partistøtten ikke er hans penge, men partiets penge.

Modsat de to partier, der kan se frem til et klækkeligt millionbeløb, har partiet Klaus Riskær Pedersen ikke tænkt sig at genopstille næste gang, fortalte formand Klaus Riskær på valgaftenen.

»Der kommer ikke en genopstilling. Partiet, som et parti, der opstiller til næste folketingsvalg, kommer ikke til at ske,« sagde han i går ifølge DR.

Partiet Klaus Riskær Pedersen ville med de 29.589 stemmer, som partiet fik, kunne modtage 976.437 kr. om året til politisk arbejde. Indenrigs- og Økonomiministeriet oplyser dog til Berlingske, at partiet skal søge om at få beløbet, og inden pengene eventuelt tildeles, vil ministeriet vurdere, om partiet fortsætter sit politiske arbejde.

Klaus Riskær Pedersen vil dog stadig gerne involvere sig i dansk politik, og det mener han sagtens, at han kan gøre uden at have et parti eller en plads i Folketinget.

»Det, der interesserer mig, er, at vi får taget hul på nogle forandringer, der rykker noget,« sagde han.