Rasmus Paludan kommer på stemmesedlen på Sjælland

Det bliver de sjællandske vælgere, der får mulighed for at stemme på Stram Kurs-leder Rasmus Paludan.

Rasmus Paludan, der her ankommer til partilederdebat tirsdag aften på Hovedbanegården, har valgt at stille op i Sjællands Storkreds. (arkivfoto) Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

For de over 615.000 vælgere i Sjællands Storkreds bliver det muligt at stemme personligt på Stram Kurs' stifter og partileder, Rasmus Paludan. Han har nemlig valgt at stille op i Sjællands Storkreds, oplyser han til TV Syd.

»Det valg er truffet ud fra sikkerhedsmæssige og logistiske årsager. Jeg er omgivet af livvagter, og som partileder er det mest praktisk at være nær hovedstaden,« siger Rasmus Paludan til TV Syd.

Stram Kurs-stifteren har tidligere luftet tanken om, at han ville stille op i Sydjyllands Storkreds.

Dér ville han skulle konkurrere om stemmerne med partilederne fra Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl, og Nye Borgerlige, Pernille Vermund, der begge er opstillet i Sydjylland.

I Sjællands Storkreds kommer Rasmus Paludan op imod statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), der er opstillet i Køge.

Ved det seneste valg blev der valgt 27 folketingsmedlemmer fra Sjælland Storkreds.

Ifølge TV Syd er det uklart, om Stram Kurs har en kandidat klar i Syddanmark. Partiet præsenterede tidligere en kandidat fra Esbjerg, men vedkommende meldte sig onsdag ud af partiet.

Rasmus Paludan oplyser til TV Syd, at han forventer, at der vil være tre til fire kandidater fra Stram Kurs i hver storkreds.

/ritzau/