Ramadanmiddag ser ud til at blive aflyst

Muslimer ville fejre afslutning på ramadanen med middag på Christiansborg.

Ramadan-middag i Snapstinget på Christiansborg mandag den 6. september 2010. Bag arrangementet står avisen Zaman Scandinavia og SFs socialordfører, Özlem Sara Cekic. Her byder Özlem Sara Cekic socialminister Benedikte Kiær velkommen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest Andersen

En middag på Christiansborg, hvor muslimer ville fejre afslutningen på den årlige fastemåned ramadanen, bliver ikke til noget.

Det socialdemokratiske folketingsmedlem Hüseyin Arac (S) søgte tidligere på måneden om lov til at benytte Fællessalen på Christiansborg til at holde middagen.

Dansk Folkeparti klagede efterfølgende fordi partiet mener, at middagen strider mod reglerne for brugen af lokaler.

Ansøgning og invitation harmonerer ikke

Folketingets Administration har i et brev meddelt Hüseyin Arac (S), at han mangler at komme med afgørende oplysninger for at kunne afholde middagen.

Efter en gennemgang af arrangementet er Folketingets Administration kommet frem til, at det er et privat firma, der inviterer og er vært for arrangementet. Administrationen skriver endvidere i brevet til Hüseyin Arac: »teksten i din ansøgning om aftenens indhold ikke er dækkende for den udsendte invitation«.

Administrationen har dog stadig forhåndsreserveret lokalet til arrangementet 22. august.

»Ønsker du fortsat at gøre brug af Fællessalen d. 22. august bedes du derfor fremsende en ansøgning med de nødvendige oplysninger til administrationen«, hedder det i brevet til det socialdemokratiske folketingsmedlem.

Tilsvarende middag i 2010

Bag selve invitationen, der er sendt til medlemmer af Folketinget står, den tyrkiske avis Zaman Scandinavia ligesom ved den tilsvarende middag på Christiansborg i 2010. Hüseyin Aracs navn fremgår ikke af invitationen

Ifølge invitationen til middagen i Folketingets fællessal er præsidenten for Europarådets Parlamentariske Forsamling, Mevlüt Cavusoglu, æresgæst, ligesom aftenen vil byde på en præsentation, der indebærer 'Zaman Scandinavias bidrag til det multikulturelle liv'.

Sidste år forsøgte Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne med en fælles klage forgæves at få Folketingets formand til at forbyde ramadanmiddagen med henvisning til, at middagen ikke alene var i strid med, hvad Christiansborg bør anvendes til - men at »arrangementet er i strid med Grundlovens beskrivelse af, at vi i Danmark har religionsfrihed men ikke religionslighed«.

Rettelse kl. 16.20: Vi har tidligere haft artikel om, at Thor Pedersen har aflyst ramadanmiddagen på Christiansborg. Det kan ikke dokumenteres. Folketingets Administration har bedt det socialdemokratiske folketingsmedlem Hüseyin Arac om at præcisere sin ansøgning om brug af Fællessalen på Christiansborg.