Radioudbud-direktør: Man skal kunne stole på staten

Afgørelsen om FM-radiokanal lader vente på sig. Det er vigtigt, at regeringen følger tidsplan, siger ansøger.

Radio- og tv-nævnet udskød afgørelse om udbud af radiokanal, der skulle have været 1. juli. Anne-Marie Dohm, der er direktør for det eneste selskab, der har budt på den FM-radiokanal, som Radio24syv har i dag, forventer hurtig afgørelse om udbuddet. (Arkivfoto) Bjerne Bergius Hermansen/Dr/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. Det er afgørende, at medier kan have tillid til, at processerne bliver holdt og fulgt, når det gælder udbudssager.

Det mener Anne-Marie Dohm, direktør for de regionale mediehuse i Radio FM4 A/S, som er eneste godkendte ansøger til sendetilladelsen til FM4.

Torsdag oplyste Radio- og tv-nævnet, at beslutningen om sendetilladelsen til den fjerde FM-radiokanal, som Radio24syv har i dag, bliver udskudt.

Ifølge planen og processerne omkring udbuddet skulle afgørelsen være faldet mandag 1. juli.

- Hvis Folketinget og regeringen har et ønske om, at private medier påtager sig en rolle i forhold til at sikre et mangfoldigt udbud af public service, er det enormt vigtigt, at mediebranchen kan have tillid til, at de følger de processer, tidsplaner og beslutninger, der er truffet, siger hun.

Derfor har direktøren også en forventning om, at der bliver truffet en afgørelse hurtigst muligt, tilføjer hun.

Udbuddet af radiokanalen var en omdiskuteret del af det medieforlig, som VLAK-regeringen indgik sammen med Dansk Folkeparti.

Det har givet anledning til kritik, at udbuddet skal have over 70 procent af sine ansatte 110 kilometer væk fra København. Mange mener, at det træk var møntet på Radio24syv, der har hovedsæde i København.

Nævnet noterer, at der ifølge det såkaldte forståelsespapir, der ligger bag den nye socialdemokratiske regering, ikke længere er et flertal for medieaftalen.

I første omgang er beslutningen ifølge Slots- og Kulturstyrelsen udskudt i 14 dage, men den kan blive yderligere udskudt.

Anne-Marie Dohm tilføjer, at Radio FM4 A/S allerede har lagt meget arbejde i forberedelserne. Hvis radioen skal åbne med 24 timers sendetid allerede 1. november, som er planen, er der også meget arbejde forude.

- Man løber som operatør en ret stor risiko selv, og så skal man kunne stole på staten, siger hun.

I en skriftlig kommentar til Ritzau siger den nye socialdemokratiske kulturminister, Joy Mogensen, at regeringen snarest muligt vil tage stilling til udbuddet.

/ritzau/