Radikalt fald giver VKO flertal

Det Radikale Venstre kryber fortsat nærmere spærregrænsen, viser ny meningsmåling. Regeringen og Dansk Folkeparti har igen flertallet.

De radikale ville få 3,5 procent af stemmerne, hvis der var folketingsvalg i dag, viser meningsmåling. Fold sammen
Læs mere
Foto: Michael Bothager
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det Radikale Venstre fortsætter nedturen.

I en meningsmåling, som Capacent Epinion har lavet for DR Nyheder, får De Radikale 3,5 procent af stemmerne, et fald på knap to procentpoint siden januar.

- Det kan svinge meget fra måned til måned, og derfor er der kun én ting at gøre. Det er benhårdt arbejde, og det er det, vi bestræber os på i Det Radikale Venstre, siger næstformand Morten Østergaard til DR.

SF, der i weekenden fejrer 50-års fødselsdag, står uændret efter flere måneders massiv tilslutning i meningsmålingerne. Og selv om Socialdemokraterne med 25,4 procent af stemmerne igen er større end Venstre, må oppositionen notere, at regeringen sammen med Dansk Folkeparti har et flertal på 89 mandater mod oppositionens 86.

I januar-målingen fra samme institut mistede regeringsblokken flertallet. Men nedturen for De Radikale og en tilbagegang til Enhedslisten, der ikke kommer over spærregrænsen, koster den samlede opposition flertallet.

Regeringspartiet De Konservative må med 10 procent stadig se langt efter en Lene Espersen-effekt. Med Bendt Bendtsen i spidsen nåede partiet ved valget i 2007 10,4 procent af stemmerne.

Hverken det nye Borgerligt Centrum, Kristendemokraterne eller Liberal Alliance er i nærheden af at komme i Folketinget.

/ritzau/