Radikale: Vi skal tage alle vores 500 kvoteflygtninge

Radikale Venstre er utilfreds med regeringens plan om kun at tage 200 kvoteflygtninge i stedet for 500.

ARKIVFOTO: »Jeg er selvfølgelig glad for, at vi tager 200 flere, end vi gjorde under (Inger, red.) Støjberg, men jeg er frustreret over, at vi ikke melder os ind i det her samarbejde og ikke tager de 500, som vi plejer at tage«, siger Andreas Steenberg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det Radikale Venstre ønsker, at Danmark skal tage de 500 kvoteflygtninge, som der er budgetteret med i stedet for de 200, som regeringen planlægger at tage imod.

Det siger Andreas Steenberg, som er udlændingeordfører i De Radikale.

»Jeg er selvfølgelig glad for, at vi tager 200 flere, end vi gjorde under (Inger, red.) Støjberg, men jeg er frustreret over, at vi ikke melder os ind i det her samarbejde og ikke tager de 500, som vi plejer at tage«, siger han.

Udlændinge- og Integrationsministeriet oplyste i en pressemeddelelse onsdag, at Danmark skal tage 200 kvoteflygtninge, selv om der er budgetteret med at tage 500.

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) begrunder beslutningen med, at alt for mange flygtninge er dårligt integrerede og er på velfærdsydelser.

»Nogle flygtninge er faldet godt til i Danmark. Men alt for mange er stadig på kontanthjælp. Faktisk er fem ud af seks flygtningekvinder stadig uden for arbejdsmarkedet efter tre år i Danmark.«

»Det er meget, meget dyrt og totalt uholdbart. Derfor går jeg forsigtigt frem« lyder det fra Mattias Tesfaye i pressemeddelelsen.

/ritzau/