Radikale Venstre på sit højeste siden valget

Radikale Venstres popularitet har i denne uge været på sit højeste siden folketingsvalget i 2015. Det viser Berlingske Barometer.

Morten Østergaard og resten af Radikale Venstre kan ifølge Berlingske Barometer nyde sommerferien fra Folketinget med den største vælgeropbakning siden folketingsvalget i 2015. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk Arentsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Radikale Venstre kan holde sommerferie fra Folketinget med god samvittighed.

Partiet har i denne uge oplevet den største vælgeropbakning siden maj 2015. Det viser Berlingske Barometer, der er et vægtet gennemsnit af den seneste måneds politiske meningsmålinger.

I løbet af ugen toppede Radikale Venstres popularitet for nu med 6,2 procent af vælgermassens stemmer. Barometeret viser i dag en tilslutning på 6,1 procent. Den statistiske usikkerhed for partiet er 0,7 procentpoint, hvilket betyder, at partiets fremgang er statistisk signifikant.

Udviklingen i Radikale Venstres vælgertilslutning. 14. marts 2015 - 7. juli 2017. Fold sammen
Læs mere

Med et folketingsvalg i morgen, vil Radikale Venstres fremgang dermed betyde mere albueplads i folketingssalen i form af tre ekstra taburetter, der samlet set vil bringe partiet op på 11 pladser i folketingssalen.

Selvom Radikale Venstre kan glæde sig over den stigende popularitet i meningsmålingerne, ser det dog værre ud for den samlede røde blok, der ifølge Berlingske Barometer ikke længere har et signifikant forspring til blå blok, når man medregner den statistiske usikkerhed.

Berlingske Barometers vægtede gennemsnit d. 7. juli 2017 / Sammenlignet med folketingsvalget d. 18. juni 2015 Fold sammen
Læs mere

Berlingske Barometer viser et gennemsnit af de politiske meningsmålinger, der er blevet offentliggjort inden for de seneste 31 dage. En avanceret model ligger til grund for beregningen. Blandt andet tillægges nyere målinger mere vægt end ældre og de enkelte institutter vægtes efter deres måde at indsamle data på. Gå selv på opdagelse i Berlingske Barometers mange data her.