Radikale: Undersøgelse skal genskabe tillid til Skat

Radikale forstår, hvis borgere er forargede over Skats kriser og bakker op om undersøgelseskommission.

-Arkiv- SE RITZAU Kommentator: Undersøgelse af Skat vil pege mod Kristian Jensen - - - - Medie: 75.490 udlandsdanskere har gæld til Skat - - - ARKIVFOTO. Skatteminister Karsten Lauritzen siger, at et flertal har indgået aftaler om ejendomsvurderinger og en genopretning af Skat. (ze diverse Ritzau historier) -Arkiv- RB PLUS Ny mistanke om milliardsvindel rammer Skat PLUS-historie. Skatteministeriet overvejer klagegebyrer over ejendomsvurderinger. Parcelhusforening opfordrer politikerne til i stedet at erkende deres mangeårige fejl. (se Ritzau historie 090901) RB PLUS Skat kaster millioner i skattely-projekt. ARKIVFOTO. Ritzau 9/1 2016 13.00.- - Hvad er et skattely helt præcist, og hvordan kan danske myndigheder komme den slags til livs? Skat har afsat 3, 7 millioner kroner til forskning i fænomenet. // RB PLUS Rigmand kæmper med Skat om 200 millioner. 13/10 2015 15.00. - - Skat vil have del af formue efter salg af teleselskab. Dansk forretningsmand i Schweiz er offer for en krænkende og langsommelig sagsbehandling, mener advokat. // SKAT i Fredensborg august 2015- - Se RB 26/9 2015 12.56. De danske politikere skulle aldrig have pålagt Skat at kræve gæld ind. Det fungerede fint i kommunerne, lyder det fra tidligere borgmester Allerød Kommune, Erik Lund (K). (Foto: ERIK REFNER/Scanpix 2015) Fold sammen
Læs mere
Foto: ERIK REFNER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er nødvendigt, at en undersøgelseskommission graver i de sidste års kriser i Skat, så en mistanke ikke belaster tilliden til skattesystemet.

Det siger politisk leder for De Radikale, Morten Østergaard. Partiet ønsker ligesom Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og Alternativet, at der bliver igangsat en undersøgelse af Skat.

»Jeg tror ikke, at der er nogen, der med fuld overlæg har truffet beslutning om, at staten skulle gå glip af et trecifret milliardbeløb. Men af samme grund er det vigtigt at undersøge, hvad der er foregået,« siger Morten Østergaard.

Både røde og blå skatteministre har siddet med ansvaret i de år, hvor antallet af medarbejdere i Skat er dalet, samtidig med at udenlandske kriminelle har snydt for over 12 milliarder kroner i udbytteskat og gæld er blevet inddrevet ulovligt.

»Jeg kan godt forstå, at borgere er dybt forargede, når man betaler sin skat og de bøder, man skylder, mens der er andre, som bare lader være, uden at det får konsekvenser.«

»Det er en forargelse, som jeg tror, vi skal tage rigtigt alvorligt i et system, der står og falder med, at vi alle synes, det giver mening at betale en høj skat,« siger Morten Østergaard.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) siger til Ritzau, at han hurtigst muligt vil indkalde partierne til drøftelser om en undersøgelseskommission af Skat.