Radikale trækker støtten til Konservative på Frederiksberg

Efter 24 års samarbejde vil Radikale på Frederiksberg ikke længere pege på en konservativ borgmester.

De Radikale vil for første gang i 24 år ikke pege på en konservativ borgmester i Frederiksberg. Det udtaler Lone Loklindt, de Radikales spidskandidat i Frederiksberg. Fold sammen
Læs mere

København. De Radikale vil efter 24 års samarbejde ikke længere vil pege på Konservative på Frederiksberg.

Det skriver Politiken.

- Vi synes, at der er behov for en ny orientering af politikken.

- Derfor har vi haft en grundig intern proces, hvor vi er blevet enige om, at vores sigtemål er meget mere foreneligt med Socialdemokratiet og resten af centrum-venstre, siger Lone Loklindt.

Hun er De Radikales spidskandidat på Frederiksberg.

De Radikale vil derfor ved kommunalvalget til november gå i samarbejde med Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten og Alternativet.

- Vi har haft et udmærket samarbejde med Konservative, men i den seneste periode synes vi ikke, at det er os, der har rykket os, men Konservative, der har trukket sig længere og længere ud på højrefløjen, siger hun til Politiken.

Hun mener, at der ikke er tilstrækkeligt fremsyn med hensyn til den grønne dagsorden, og når det gælder børn og uddannelse.

Konservative sidder i dag sammen med Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Radikale på 16 ud af kommunalbestyrelsens 25 pladser.

Radikale har i dag kun et enkelt mandat i kommunalbestyrelsen.

Derfor vil partiets brud med blå blok ikke rokke ved det blå flertal, medmindre kommunalvalget til november kommer til at give flere taburetter til rød blok.

Det har ikke været muligt for avisen at få en kommentar fra borgmester Jørgen Glenthøj.

/ritzau/