Radikale tager socialdemokratisk DF-flirt med ro

Udsigten til et styrket samarbejde mellem Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti bekymrer ikke de Radikale. Vi kan arbejde sammen med alle, siger Sofie Carsten Nielsen.

Flere socialdemokratiske profiler er klar til at række over midten i dansk politik og styrke samarbejdet med Dansk Folkeparti.
DF har umiddelbart ikke meget til fælles med Socialdemokraternes sædvanlige samarbejdspartner, de Radikale, men politisk ordfører Sofie Carsten Nielsen (R) frygter ikke, at de Radikale er på vej ud i den politiske kulde.

»Jeg tager det helt afslappet. Vi har ligefrem et slogan, der siger, at vi samarbejder med dem, der vil, og det inkluderer Dansk Folkeparti,« siger Sofie Carsten Nielsen, der peger på efterlønsreformen og dagpengeforliget som markante politiske aftaler, de Radikale har indgået med DF.

Idéen om et styrket samarbejde mellem S og DF bliver lanceret i Politiken lørdag, hvor folketingskandidat Peter Hummelgaard (S) og tidligere SF-næstformand Mattias Tesfaye (S) skriver, at folketingspolitikerne fra de to partier bør lade sig inspirere af kommunerne, hvor der er flere eksempler på politisk partnerskab mellem de to partier.

»Socialdemokraterne sammen med Dansk Folkeparti kan udgøre rygraden i et alternativt bredt flertal, som landets øvrige partier må orientere sig efter,« skriver de.

Tesfaye og Hummelgaard får opbakning fra flere S-folketingsmedlemmer, og Sofie Carsten Nielsen erkender, at S og DF kan samarbejde om politik, hvor de Radikale ikke kan være med, for eksempel på de social- og værdipolitiske områder.

»Der er mange ting, der skiller os og Dansk Folkeparti, men vi er pragmatisk indstillede og forholder os udelukkende til resultaterne. Og der må vi konstatere, at vi også kan samarbejde med DF,« siger hun.

»Det er oplagt at samarbejde, når man har overlappende interesser, og Socialdemokraterne må finde ud af internt, hvem de vil samarbejde med,« siger den radikale ordfører.