Radikale: Rygning burde være forbudt

Ifølge Radikale Venstre burde rygning være forbudt overalt i samfundet, selvom partiet er klar over, at det ikke lader sig gøre.

Ryger. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De radikales sundhedsordfører, Camilla Hersom, mener, at rygning burde være totalt forbudt i det danske samfund. Meldingen kommer samtidig med, at der i dag kommer nye skræmmebilleder på cigaretter i de danske butikker.

- Hvis det kunne lade sig gøre, så ville jeg synes, at det var ganske fint. Og jeg er overbevist om, at hvis cigaretten blev opfundet i dag, så ville den være forbudt, siger Camilla Hersom til Radio24syv.

De Radikales udmelding kommer samtidig med, at alle landets cigaretpakker onsdag bliver forsynet med nye skræmmebilleder af sorte tænder, rygerlunger og børn, der udsættes for passiv rygning.

Hun siger, at hun ville forbyde rygning totalt i det danske samfund, hvis det kunne lade sig gøre.

Camilla Hersom peger dog på, at det med den nuværende situation, hvor tusindvis af danskere ryger cigaretter hver dag, ikke kan lade sig gøre at forbyde rygning totalt.

- Det, vi kan gøre, det er at bruge alle de virkemidler, vi har, for at gøre opmærksom på, hvor forfærdeligt sundhedsskadeligt, det er, siger Camilla Hersom.

Liberal Alliances sundhedsordfører, Joachim B. Olsen, er skeptisk.

- Man tror, man kan flytte mennesker rundt som skakbrikker. Det er ikke alle, der har de samme værdier. Jeg synes, der skal være plads til folk, der kan ryge en smøg, uden at de nødvendigvis skal mindes om, hvor dårlige samfundsborgere, de er, siger Joachim B. Olsen til Radio24syv.

Camilla Hersom understreger, at hun ikke politisk vil forsøge at forbyde rygning, men at hun ville gøre det, hvis det kunne lade sig gøre.