Radikale roser til konservativt udlændingeudspil

De Radikale roser de Konservatives udlændingeudspil, der strider mod Venstres ide om, at man kan differentiere mellem udlændinge efter oprindelsesland.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De Konservative har fat i den lange ende, når man ikke ønsker at sortere indvandrere efter nationalitet, sådan som Venstre har foreslået.

Det siger de Radikales udlændingeordfører, Marlene Borst Hansen (R).

»Det er glædeligt, at der endelig er et parti i blå blok, der løfter den liberale fane. At det så er de Konservative, det kan undre os, men vi glæder os over det,« siger hun.

De Konservative med leder Søren Pape (K) i spidsen vil om kort tid præsentere partiets nye udlændingepolitik, som vil indeholde en konkret formulering, hvor partiet afviser at skelne på baggrund af nationalitet og religion.

Det går imod tankerne hos Venstre, som går efter en udlændingepolitik, der sorterer indvandrere uden for EU på deres nationalitet ved at stille færre krav til folk fra mere udviklede lande, der minder om Danmark.

Marlene Borst Hansen er helt enig i de Konservatives holdning, der også får opbakning fra Liberal Alliance. Den radikale ordfører aner med det konservative udspil en splittelse på den blå fløj på udlændingeområdet, der forventes at spille en stor rolle i den kommende valgkamp

»Det undrer mig, da blå blok fører i meningsmålingerne, men man samtidig bestemt ikke er enige om den økonomiske politik og om Venstres udspil på udlændingeområdet, hvilket man også kan se i dag,« siger Marlene Borst Hansen.