Radikale overvejer næse til Troels Lund

Modsat SF og Enhedslisten har de Radikale endnu ikke besluttet, om de vil rette en kritik af tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen for hans rolle i skattesagen.

ARKIVFOTO. Radikale Venstre overvejer, om de vil give tidl. skatteminister Troels Lund Poulsen (V) en næse for hans rolle i Skattesagen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft

Med Skattesagskommissionens beretning blev der mandag sat et foreløbigt punktum i sagen om Helle Thorning-Schmidts (S) skatteforhold.

Men måske er der blot tale om et komma, for tilbage står nu to spor: Et juridisk, hvor skatteminister Benny Engelbrecht (S) vil få en advokat til at undersøge flere embedsmænds rolle i den del, der handler om vildledning af Folketingets Ombudsmand. Og så et politisk spor, hvor Folketinget nu skal placere det politiske ansvar - hvis det da skal placeres.

Allerede mandag gjorde SF og Enhedslisten det klart, at de er parat til at tildele en næse til tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V). Men hos de Radikale har man endnu ikke besluttet sig, siger gruppeformand Camilla Hersom (R).

»Det korte svar er, at vi ikke har lagt os fast på noget endnu, fordi vi simpelthen ikke har haft drøftelsen i partiet endnu,« siger hun.

Mandag kom Skattesagskommissionens rapport, som de Radikale »tager til efterretning«, men Camilla Hersom har endnu ikke haft lejlighed til at læse den.

Beretningen skal behandles i Folketingets udvalg for forretningsorden, og forud for behandlingen vil de Radikale »læse rapporten grundigt« og lægge sig fast på, om »sagen skal have konsekvenser - og i givet fald hvilke«, forklarer gruppeformanden.

»Vi mener, det er en alvorlig sag, og det er jo også derfor, at der har været nedsat en undersøgelseskommission, og det vil vi tage meget seriøst.«