Radikale om Jensen-kronik: Venstre vender hjem

Venstres Kristian Jensen kalder i en kronik på et opgør med den negative debat om indvandrere, og det får De Radikales udlændingeordfører Marlene Borst Hansen til at tro på et udlændingepolitisk samarbejde med det blå parti.

Venstres næstformand kritiserer i en kronik partierne for at konstruere en negativ debat om indvandrere, der i sidste ende skader Danmark. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen

Begejstringen var ikke uden betydning, da De Radikales udlændingeordfører Marlene Borst Hansen (R) torsdag læste Venstres næstformand, Kristian Jensens (V) kronik i Søndagsavisen. Under overskriften »Danmark er for dem, der kan og vil« skriver næstformanden, at »vi slet ikke kan undvære indvandrere«, og han opfordrer til gøre op med sortsynet i indvandrerdebatten.

De Radikale hilser opfordringen velkommen og kalder kronikken et udtryk for et »hjemvendt Venstre«.

»Jeg har længe savnet nogle liberale holdninger fra Venstre, som jo netop handler om, at man ser på, hvad mennesket kan bidrage med, og ikke om man kommer fra den ene eller den anden kultur og dyrker den ene eller den anden religion. Det er på mange måder et Venstre, som vender hjem til den jyske, liberale muld,« siger udlændingeordfører Marlene Borst Hansen.

Hun har længe taget afstand fra den indvandrerkritiske tone, som hun mener, at især Venstres politiske ordfører Inger Støjberg (V) har bidraget med. Marlene Borst Hansen glæder sig over, hvad hun tolker som et politisk kursskifte i Venstre og tror på, at det kan blive begyndelsen på et nyt samarbejde med partiet.

»Man må jo forvente, at det er udtryk for et kursskifte i Venstre, når det er næstformanden, der udtaler sig. Det er klart, at det gør det lettere for os at samarbejde med Venstre i fremtiden, hvis det er dér, de ligger udlændingepolitisk,« siger Marlene Borst Hansen.

Og der er nok at tage fat på, hvis man spørger udlændingeordføreren. Mest af alt håber hun, at Venstre vil være med til at kigge på, hvordan man kan skaffe international arbejdskraft til Danmark.

»Der er ingen tvivl om, at Danmark står over for nogle udfordringer med international rekruttering. Et samlet erhvervsliv siger, at vi har brug for, at der kommer udenlandsk arbejdskraft til Danmark. Derfor er Kristian Jensens udmelding enormt befriende. Nu er jeg sikker på, at vi kan få nogle gode aftaler på plads om netop international rekruttering, som Danmark har brug for,« siger Marlene Borst Hansen.