Radikale: Nu har alt været på bordet

I morgen samles de Radikales hovedbestyrelse for at få fortalt, om der er grundlag for at gå med i en regering eller ej. Nu har alle emnerne været på bordet, siger landsformanden.

Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I morgen vil Margrethe Vestager troppe op foran omkring 100 radikale hovedbestyrelsesmedlemmer og fortælle, om der er grundlag for, at partiet vil deltage i en S-ledet regering eller ej.

Som Berlingske kan fortælle i dag, har de langstrakte forhandlinger om et regeringsgrundlag nu bevæget sig ind i den afgørende fase. I dag satser partierne rundt om bordet – Socialdemokraterne, SF og de Radikale – på at afslutte forhandlingerne om den økonomiske politik og udlændingepolitikken, hvor partierne står langt fra hinanden. De Radikale vil herefter gøre status og afgøre, om de skal gå med i regeringen.

Læs også:  Skæbnedag for Helle Thornings nye regering

Netop derfor er hovedbestyrelsen hos de Radikale kaldt til samling i morgen aften. For ifølge partiets vedtægter skal der indkaldes til ekstraordinært hovedbestyrelsesmøde forud for en beslutning om radikal regeringsdeltagelse. 

- Du kan konkludere, at nu har alle emnerne været på bordet, fortæller Klaus Frandsen, landsformand for de Radikale. 

Den radikale hovedbestyrelse skal ikke godkende en eventuel beslutning om at gå med i regering. Politisk leder Margrethe Vestager og næstformand Morten Østergaard vil i morgen orientere hovedbestyrelsen om, hvilke kriterier der vil ligge til grund for beslutningen om at gå med i en regering. Hovedbestyrelsen vil derefter sende deres holdninger tilbage til den politiske ledelse, men den endelige beslutning er alene folketingsgruppens.

- Der vil ikke komme en egentlig anbefaling, for det vil overskride grænsen, der er mellem landsforbundet og folketingsgruppen, siger Klaus Frandsen. 

Hvordan ser du på spørgsmålet om, hvorvidt de Radikale skal gå med i en regering? 

- Jeg sidder ikke med i forhandlingerne, så det har jeg ikke nogen kommentar til det. 

Hvad kan man så udlede af, at hovedbestyrelsen skal mødes i morgen? 

- Du kan udlede, at positionerne nu er kendt. Folketingsgruppens ledelse ved nu nok om de forskellige positioner til, at de er i stand til at give hovedbestyrelsen en orientering. Så du kan konkludere, at alle hovedemnerne har været oppe i forhandlingerne. Det skulle de også gerne være efter det her antal dage.

De mørkelagte forhandlinger om et nyt regeringsgrundlag, der skal bringe Socialdemokraternes Helle Thorning-Schmidt i Statsministeriet, fortsætter i dag på tolvte dag.