Radikale håber at kunne holde status quo

Bryllupssagen fra København, påvirker ikke chancer for genvalg i Rebild, vurderer R- borgmester selv.

Foto: Henning Bagger. »Men jeg vil bestemt ikke udelukke, at det kan lykkes at få fire år mere,« siger Leon Sebbelin.
Læs mere
Fold sammen

Det eneste, man kan sige med sikkerhed om kommunalpolitik i Rebild Kommune er, at det er fuldstændig uforudsigeligt.

Sådan siger Rebilds borgmester, Leon Sebbelin (R), forud for tirsdagens kommunalvalg, hvor han er udset til at spille en central rolle for, i hvilken grad kommunalvalget vil blive set som en succes for hans parti.

Sebbelin sidder nemlig som eneste radikale borgmester, hvis man ser bort fra, at partiet har en af syv borgmesterposter i København.

Med ni lister valgt ind i byrådet, to løsgængere og 11 opstillede lister ved kommunalvalget, tør Leon Sebbelin ikke spå om udfaldet i den nordjyske kommune.

»Men jeg vil bestemt ikke udelukke, at det kan lykkes at få fire år mere,« siger Sebbelin.

Som det vigtigste radikale fingeraftryk peger han på, at der er blevet oprettet lokalråd i Rebild Kommune i løbet af valgperioden. Derudover er han stolt af, at byen har befolkningsvækst og styr på økonomien.

De Radikale fik alt andet end en drømmestart på den kommunale valgkamp, da partiet mistede en af sine allerstørste kommunalpolitiske profiler, nemlig spidskandidaten i København, Anna Mee Allerslev.

Hun sagde farvel og tak til københavnsk politik efter beskyldninger om vennetjenester og kritik af, at hun fik stillet et lokale gratis til rådighed på Københavns Rådhus i forbindelse med sit bryllup.

Sagen, som fyldte meget i de landsdækkende medier, er dog overhovedet ikke noget, borgmesteren i Rebild mærker til.

»Der kan komme en eller anden smart bemærkning, men det er typisk fra venligsindede,« siger Leon Sebbelin.

»Det er femte gang, jeg er i valgkamp. Og min erfaring er, at lokalvalg er lokalvalg.«

I dag er De Radikale valgt ind i 45 kommuner. Og partiets vigtigste succeskriterium er at holde fast i det.

»Derudover vil vi meget gerne fastholde vores rådmandsposter i Aarhus og Odense og borgmesterposten i København,« siger Svend Thorhauge, der er landsformand for De Radikale.

Han anser det også for »realistisk«, at Sebbelin beholder sin borgmestertitel i Rebild.

Det var støtte fra to afgørende konservative byrådspolitikere, der tilbage i 2013 sikrede Leon Sebbelin borgmesterkæden i Rebild.

Og landsformand Svend Thorhauge lover, at der vil være en 24 timers hotline bemandet af erfarne radikale politikere, som partifællerne kan ringe ind og konsultere, når spillet om borgmesterposterne går i gang natten til onsdag.

/ritzau/