Radikale fastholder støtte til upopulært DONG-salg

Det er regeringens ansvar at stå fast på beslutningen om at sælge en del af DONG-aktierne til Goldman Sachs, selv om modstanden er massiv, understreger Sofie Carsten Nielsen.

»Jeg tænker, at der er nogle myter, der skal aflives. Det bliver præsenteret, som om vi har solgt hele DONG til Goldman Sachs, og det er jo ikke rigtigt,« siger Sofie Carsten Nielsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det gør indtryk på de Radikales finansordfører, Sofie Carsten Nielsen (R), når både befolkningen og store dele af det radikale bagland langer ud efter regeringens planlagte salg af DONG-aktier til Goldman Sachs. Men det får ikke regeringen til at ændre beslutningen, fastslår hun.

»Jeg mener, det er mit ansvar at stå ved den her beslutning, også selv om den er upopulær,« siger Sofie Carsten Nielsen.

Flere radikale storkredsformænd og hovedbestyrelsesmedlemmer kritiserer i onsdagens udgave af Berlingske salget af 19 procent af DONG-aktierne til den udskældte amerikanske investeringsbank, mens en Gallup-måling viser, at otte ud af ti danskere er kritiske over for aftalen. Blandt de radikale vælgere er 76 procent enten uenige eller overvejende uenige i, at salget af aktierne i det statsejede energiselskab til Goldman Sachs er en god idé.

»Jeg er både ærgerlig over det, og det gør da indtryk, at der er så stor skepsis mod den her beslutning, som blev truffet i oktober, og som har været et år undervejs,« siger Sofie Carsten Nielsen.

»Men jeg tænker, at der er nogle myter, der skal aflives. Det bliver præsenteret, som om vi har solgt hele DONG til Goldman Sachs, og det er jo ikke rigtigt. Det er min generelle opfattelse, når jeg er ude og tale om det, at så snart vi får talt fakta igennem, så er der flere, der ser anderledes på det,« fortsætter hun.

Den radikale finansordfører er ærgerlig over, at der »pludselig kommer en mediestorm«, når beslutningen har været truffet længe, men hun tager kritikken til efterretning. Og hun forstår godt den intuitive skepsis, som hun vurderer, at både det radikale bagland og befolkningen sidder med.

»Jeg har da også selv haft en grundlæggende skepsis, og jeg har stillet rigtig mange spørgsmål og fået gode svar. Men det er min faste overbevisning, at det her er den bedste aftale, der kunne opnås, og vi ønsker ikke, at statskassen skal være garant for fremtidige risikable investeringer hos DONG. Der skal private investorer ind, og det er det, der er ved at ske,« siger Sofie Carsten Nielsen.