Radikale: Danskerne har givet DR et skulderklap

Der er »en god mængde underholdning« på DR i dag, mener De Radikale, som ikke ønsker at skære i mængden af underholdningsprogrammer på kanalens sendeflade.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

X Factor, Den Store Bagedyst og Gift ved første Blik.

Det er bare nogle af de underholdningsprogrammer, som kører på DR dette efterår.

Og skal man tro en undersøgelse, som Berlingske bringer tirsdag, så er flertallet af danskerne godt tilfredse med mængden af underholdning på public service-kanalen.

72 procent svarer, at de enten er tilfredse med omfanget af underholdningsprogrammer eller gerne ønskede sig endnu mere af den slags på DR.

Det er en holdning, som man deler hos De Radikale, hvor man mener, at der er »en god mængde underholdning« på kanalen i dag.

»Vi skal ikke skære i underholdningen. Det er sund fornuft, at man som public service-kanal også har brede tilbud,« fastslår medieordfører Rasmus Helveg Petersen (R) og uddyber:

»Jeg er godt tilfreds med, at man som led i public service-forpligtigelsen prøver at have noget for alle - herunder bred underholdning. Det er jo også meningen, at folk skal blive tiltrukket af underholdningen og derved komme ind i public service-programmerne, nyhedsprogrammerne og andet. Og det er jo en strategi, som ser ud til at virke,« siger han.

DR har ellers været en stormomsust størrelse de seneste år, hvor stadig flere politikere har kritiseret mediegiganten for satse på programmer og indhold, som kommercielle kanaler kan levere.

Den radikale medieordfører læser dog undersøgelsen som et bevis på, at DR »gør det godt.«

»Folk er glade for den underholdning, som Danmarks Radio laver både af den mere klassiske familieunderholdning og formentlig også deres film og serier. Det her er et skulderklap til Danmarks Radio og jeg er enig i det,« slutter Rasmus Helveg Petersen.