Radikale afviser Venstres »forskelsbehandling«

De Radikale mener, at Venstre med et oplæg til en strammere udlændingepolitik forskelsbehandler indvandrere på baggrund af deres nationalitet og religion.

Dde Radikales integrationsordfører, Liv Holm Andersen (R). Fold sammen
Læs mere
Foto: NIels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det bliver ikke med de Radikales opbakning, hvis Venstre får stemt en strammere udlændingepolitik igennem, der bygger på et internt arbejdspapir, som DR er kommet i besiddelse af.

Det slår de Radikales integrationsordfører, Liv Holm Andersen (R), fast.

»Radikale Venstre går stadig ikke ind for at forskelsbehandle på baggrund af nationalitet og/eller etnicitet og religion,« siger hun i en skriftlig kommentar.

Et 26 sider langt internt arbejdspapir fra Venstre viser ifølge DR, at partiet vil gøre det sværere for eksempelvis kinesere og pakistanere at komme til Danmark, mens udlændinge fra eksempelvis USA eller Israel skal have nemmere adgang. I dag kan udlændinge komme til Danmark, hvis de har fået et job med en løn på 375.000 kroner årligt.

Men ifølge det interne papir skal kravet slækkes væsentligt for blandt andet amerikanske, canadiske og israelske statsborgere. Her lyder et af forslagene, at de blot skal have et arbejde med en årsløn på 200.000 kroner. Omvendt skal udlændinge fra for eksempel Kina, Thailand eller Pakistan have sikret sig et job, der giver 400.000 kroner årligt, for at få lov at flytte til Danmark.

Desuden foreslår Venstre også, at de internationale konventioner kan udfordres, hvis det er nødvendigt, og partiet vil desuden indføre pointsystem for familiesammenføring.

Liv Holm Andersen mener, at indvandrere skal vurderes efter deres personlige baggrund og ikke oprindelsesland.

»Kort og godt så må det være sådan, at når mennesker gerne vil til Danmark og arbejde, så skal de vurderes på deres kvalifikationer - ikke på deres land. Og når mennesker gerne vil gifte sig med en borger i Danmark, så må det være deres kærlighed, der tæller, og nogle objektive og rimelige krav, som skal være ens for alle. Eksempelvis om selvforsørgelse og sprog,« siger Liv Holm Andersen og tilføjer:

»Så Radikale Venstre kan heller ikke denne gang støtte Venstres pointsystem, som deler mennesker op i et A- og B-hold.«