Radikale afviser tættere Fogh-flirt

De Radikale ved, hvor S står i forhold til Dansk Folkeparti, men mangler afgørende svar fra Venstre. R-næstformand afviser tættere flirt med regeringspartierne.

Sommerferien har ikke gjort De Radikale mere lune på statsminister Anders Fogh Rasmussen (V).

De Radikales næstformand, Morten Østergaard, slår tirsdag fast, at den nye radikale ledelse ikke har intensiveret flirten med regeringspartierne den seneste måned.

- Nej. Så vidt jeg ved, så har Anders Fogh Rasmussen ikke engang været i landet. Vi har blot noteret os nogle bevægelser i maj og juni, hvor statsministeren blødte lidt op i forhold til skattestoppet og begyndte at tale om Green Card-ordninger, siger næstformand Morten Østergaard til Ritzau.

Han tilføjer i stedet, at De Radikale ved, hvor Socialdemokraterne står, men fortsat mangler svar fra Venstre.

- Vi har sagt helt klart, at vi ønsker en regering, som er uafhængig af Dansk Folkeparti og forankret på midten. Vi ved, at Socialdemokraterne vil have en regering, der er uafhængig af Dansk Folkeparti, men mangler stadig det afgørende svar på, om Venstre, Konservative og for den sags skyld også Ny Alliance vil gøre brug af et eventuelt flertal uden om Dansk Folkeparti, siger Morten Østergaard.

/ritzau/