Radikal rystet over radikal opbakning til udlændingepolitikken

Folketingskandidat for de Radikale er »rystet« over, at partiets gruppeformand melder ud om fortsat støtte til stram udlændingepolitik.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Folketingskandidat for de Radikale Anne Marie Geisler Andersen (R) er »rystet« over meldingen fra de Radikales gruppeformand, Christian Friis Bach (R), om at fortsætte den stramme udlændingepolitik efter næste valg.

Christian Friis Bach siger til Berlingske Nyhedsbureau, at partiet er imod 24 års-reglen og tilknytningskravet, men at man har indgået et kompromis med regeringspartneren Socialdemokraterne om fortsat at stå bag den stramme udlændingepolitik.

»Det er mig ubegribeligt, at vi melder ud, som vi gør nu, forud for et valg. Et parti bør gå til valg på sin egen politik. Vælgerne bør have nogle klare valg. Vi har også set, hvad der skete med S og SF, der gik til valg på en fælles politik. Jeg mener, vi skal holde fast i det, vi står for. Udlændingepolitik og særligt afskaffelsen af 24 års-reglen er centralt for os og har været det længe,« siger Anne Marie Geisler Andersen, der også er medlem af Københavns Borgerrepræsentation.

Hun vil ikke afvise, at det kan komme på tale at indgå et kompromis med Socialdemokraterne, hvis regeringssamarbejdet fortsætter efter næste valg. Men det er for tidligt at melde ud nu, mener hun.

»Man skal altid være villig til at indgå kompromisser, hvis man skal fortsætte et regeringssamarbejde. Jeg mener bare, det bør ske efter et valg og afhænge af, hvordan vælgerne har stemt. Det er for tidligt at sætte ord på hvilke kameler, der skal sluges,« siger Anne Marie Geisler Andersen.

Hun lægger ikke skjul på sin undren over meldingen fra Friis Bach.

»Jeg blev rimelig rystet over denne udmelding og har svært ved at se mig selv i det. Vi er et parti, der er gået til valg på vores egne holdninger. Det mener jeg, vi skal blive ved at gøre.«

Spørgsmål: Vil du drage nogle konsekvenser af udmeldingen?

»Jeg ser frem til at få en forklaring, så må vi tage den derfra. Det er sjældent, jeg har været ude i mod partiets udmelding, men i den her situation har jeg svært ved at lade være at reagere på det«.