Radikal profil afviser at være på vej med nyt parti: »Hvad er det for en pseudo-historie?«

Jens Rohde oplyser, at han ikke er ved at stifte et nyt parti. Han kræver, at Ekstra Bladet tager afstand fra en historie, hvor de skriver, at Jens Rohde barsler med et nyt parti oven på uroen i de Radikale.

Jens Rohde afviser en historie i Ekstra Bladet om, at han skulle være på vej med et nyt parti. Det samme gør Christina Egelund, som Jens Rohde ifølge Ekstra Bladet skulle havet taget kontakt til. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

En historie i Ekstra Bladet om, at den radikale Jens Rohde skulle være på vej med et nyt parti, har fået ham til tasterne.

Han afviser blankt, at han skulle være i gang med stifte et nyt parti.

Jens Rohde har endda lagt en SMS-korrespondance med en journalist fra Ekstra Bladet på Twitter, hvor han afviser rygterne om, at han er på vej med et nyt parti.

Desuden kræver han, at Ekstra Bladet offentligt erklærer, at historien, som han kalder for en »pseudo-historie«, ikke er sand.

Ifølge Ekstra Bladet har den seneste tids voldsomme uro i Radikale Venstre fået Jens Rohde til at tage kontakt til blandt andre sin partifælle Martin Lidegaard, tidligere folketingsmedlem Christina Egelund, Venstres Britt Bager og forhenværende statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) med planer om at starte et nyt parti.

Også Christina Egelund afviser på Twitter:

»Til alm. oplysning: Nej, jeg er ikke indblandet i at stifte et nyt parti, uanset hvad nogle medier måtte mene at vide,« skriver hun.

Intern uro i de Radikale

I søndags holdt den radikale folketingsgruppe et krisemøde, hvor den nye politiske leder, Sofie Carsten Nielsen på et pressemøde efterfølgende slog fast, at nu stod folketingsgruppen sammen, og at der herfra skulle diskuteres politik.

Sofie Carsten Nielsen vandt et kampvalg mod Martin Lidegaard efter, at Morten Østergaard måtte trække sig som politisk leder, da det kom frem, at det var ham, der havde krænket folketingsmedlem Lotte Rod (R).

Martin Lidegaard fik også taletid til pressemødet efter krisemødet. Her gjorde han det klart, at han havde gjort sig »grundige overvejelser« om sin fremtid i de Radikale, men at han havde besluttet sig for at blive.

»Jeg synes, det har været en svær tid, og jeg er ked af, at det, jeg synes, vil være den rigtige vej fremad, ikke er den, der er blevet valgt. Jeg har selvfølgelig gjort mig grundige overvejelser, men jeg er også kommet frem til den konklusion, at jeg har kæmpet for radikal politik i to årtier, og jeg skylder mig selv og baglandet at blive ved med det. Jeg kaster mig helhjertet ind i kampen for at se, om ikke vi kan få formuleret en politik, som jeg kan se mig selv i.«

Gruppen konstituerede sig tirsdag, og her fik Andreas Steenberg en magtfuld rolle som næstformand, finansordfører og politisk ordfører.