Radikal kritik af regeringens skatteoplæg

De Radikale synes på vej ud af forhandlingerne om skat med regeringen. Partileder Margrethe Vestager kritiserer miljøprofilen og manglende finansiering.

De Radikale skærper nu tonen over for regeringen og synes meget langt væk fra en skatteaftale. Partileder Margrethe Vestager kritiserer regeringens udspil for at være uambitiøst udspil. Regeringen må oppe sig for at leve op til sine egne grønne mål og få orden i finansieringen, lyder salutten fra den radikale leder.

- Det udspil, man er kommet med, er så uambitiøst - at de grønne afgifter stadig udhules med over 7 milliarder kroner i 2015. Det står slet ikke i forhold til at, regeringen forsøger at sætte en dagsorden for, at vi skal gøre noget for vores klima, siger Vestager til Ritzau.

Efter de første forhandlinger med regeringen i fredags var Vestager ellers overvejende positiv, men med de nye udmeldinger ser det ud til at De Radikale er på vej til at gøre Socialdemokraterne, der forlod skatteforhandlingerne allerede i fredags, følgeskab.

Regeringen ventes at genoptage forhandlingerne om en skatteaftale med Dansk Folkeparti, Ny Alliance og De Radikale på onsdag.

/ritzau/