Rådmand: Nej til stormoské i Aarhus ikke endegyldigt

Når de ekstreme kræfter er renset ud, kan grundsalg til stormoské i Aarhus komme på tale igen, siger rådmand.

Selv om et stort flertal i byrådet i Aarhus ikke vil sælge en grund til en planlagt stormoské, så er det ikke nødvendigvis et nej for tid og evighed.

Det siger rådmanden for sociale forhold og beskæftigelse i Aarhus Kommune, Thomas Medom (SF).

- Vi siger nej til et mosképrojekt lige nu, men det er ikke nødvendigvis et nej for tid og evighed, siger Thomas Medom.

Byrådet besluttede onsdag aften at sende spørgsmålet om annullering af et planlagt grundsalg til en stormoské tilbage til teknisk udvalg.

Det ændrer dog ikke ved, at der er bredt flertal for at droppe grundsalgsplanen.

Ifølge Thomas Medom ligger bolden nu hos de muslimske foreninger, der skal tage et opgør mellem de moderate og fundamentalistiske kræfter i miljøet.

- Det er tænkt som en håndsrækning til den kulturkamp, der åbenlyst foregår i det vestlige Aarhus mellem moderate og mere ekstreme kræfter, siger den aarhusianske rådmand.

Hvis tilliden mellem de muslimske miljøer og politikerne skal genoprettes, kræver det et internt opgør, lyder det fra rådmanden.

- Man skal have fundet en løsning på, at man ikke bruger de her imamer længere og ikke kommer til det i fremtiden, siger Thomas Medom.

- Og så må man jo også få bidraget til, hvordan man står i debatten om store grundlæggende spørgsmål om kvinders ret til egen krop og børns ret til ikke at blive udsat for vold.

Han henviser til, at imamer fra nogle af de foreninger, der ønsker at opføre stormoskéen i Aarhus, i tv-dokumentaren "Moskeerne bag sløret" talte for, at kvinder skulle finde sig i vold udøvet af deres ægtemænd.

Hvis det lykkes de muslimske foreninger at få ryddet op og genetablere tilliden til politikerne, er det ifølge Medom tænkeligt, at SF vil genoverveje sagen om grundsalg til et mosképrojekt.

- Bolden ligger i høj grad hos de folk, der har både et oprydningsarbejde og en kulturkamp foran sig. Og vi skal gøre alt, hvad vi kan for at understøtte, at det sker, siger Thomas Medom.

/ritzau/