R vil lynundersøge Berlin-bro

Politisk uro om Femern-forbindelsen får De Radikale til at genoplive kravet om en bro mod Berlin. S afviser og åbner for smal Femern-aftale.

Uroen om den faste forbindelse over Femern Bælt tager til.

De Radikale kritiserer aftalen med den tyske regering og truer med at støtte et forslag fra Dansk Folkeparti om at kræve aftalen genforhandlet.

- Vi finder den nuværende aftale problematisk. Jeg har ikke set forslaget, men jeg vil sige, at vi er positivt indstillet, siger den radikale trafikordfører, Martin Lidegaard, der nu øjner en mulighed for at ændre hele projektet, så broen bygges i retning af Berlin i stedet for mod Hamburg.

- Jeg synes, man i samme omgang skulle lave en lynundersøgelse af, om man i stedet for skulle lave en anden linjeføring på broen, nemlig en Berlin-bro, for der er ingen tvivl om, at tyskerne er mere interesserede i det, siger Martin Lidegaard.

Men hvis De Radikale stemmer for, så må Femern-broen bare besluttes af et smallere flertal bestående af Venstre, De Konservative og Socialdemokraterne, fastslår Socialdemokraternes trafikordfører, Magnus Heunicke.

/ritzau/