R: Venstre tisser i bukserne med salg af Danske Spil

Godt nok vil et salg af Danske Spil indbringe nogle milliarder kroner til statskassen, men Venstres forslag er som at tisse i bukserne, lyder reaktionen fra de Radikale.

Foto: Søren Wesseltoft Juli 2007 Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Venstres forslag om at privatisere den del af Danske Spil, som er udsat for konkurrence - det såkaldte Danske Licens Spil - får en kølig modtagelse af de Radikale.

»Det er lidt som at tisse i bukserne: Det er dejligt varmt, lige når vi får checken, men det bliver koldt i løbet af årene, fordi vi kommer til at mangle de mange millioner kroner, som Danske Spil hvert år bidrager med,« siger kulturordfører Marlene Borst Hansen (R).

Flere kilder vurderer over for Børsen, at Danske Licens Spil cirka er fire milliarder kroner værd. Marlene Borst Hansen vil gerne se nærmere på regnestykket i Venstres finanslovsudspil, men hun tvivler på, at hun vil ændre holdning.

»Uanset, hvor god prisen kunne være her og nu, så holder det op med at være en god forretning, fordi vi går glip af afkastet,« siger hun.

Kulturordføreren hæfter sig ved, at det beløb, Danske Licens Spil kan sælges for, er et engangsbeløb, der derfor ikke kan bruges til at finansiere drift i det offentlige.

»Det ville da være rart med fire milliarder lige nu, men det ville betyde, at vi går glip af mange millioner kroner hvert år fremover. Det betyder, at pengene kun vil kunne bruges til en engangsudgift. Vi kan eksempelvis ikke få flere læger eller bedre uddannelse for dem,« siger Marlene Borst Hansen.

Mens finansminister Bjarne Corydon (S) i Børsen også udtrykker skepsis over for Venstres forslag, udtaler De Radikales skatteordfører, Nadeem Farooq (R), til avisen, at han godt kan se en pointe i Venstres tankegang og derfor vil se velvilligt på forslaget. Marlene Borst Hansen afviser, at det er den radikale linje:

»Vi har først haft den endelige drøftelse om det her i partiet henover aftenen mellem de relevante ordførere, og den linje, jeg taler i nu, er partiets linje.«