R udskriver euro-afstemning

De Radikale er så trætte af at vente på, at Fogh udskriver en euro-afstemning, at partiet nu selv har udskrevet en afstemning på nettet.

Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når nu statsministeren ikke vil udskrive folkeafstemning om euroen, prøver de Radikale. Partiets spidskandidat til næste års europarlamentsvalg, Sofie Carsten Nielsen, har udskrevet folkeafstemning om euroen på en side på nettet.

"Hvis vi skal vente på Anders Fogh Rasmussen, får vi aldrig euro i Danmark – selv om det står i regeringsgrundlaget. Derfor jeg har udskrevet folkeafstemning om euroen nu," siger Sofie Carsten Nielsen.

Afstemningen, hvor alle kan stemme, foregår på www.radikale.dk/euro og begyndte 1. december og slutter 7. december klokken 24. Det endelige valgresultat bliver offentliggjort 8. december.

Sofie Carsten Nielsen erkender dog på forhånd, at afstemningen ikke har nogen som helst gyldighed.
”Det er jo kun Anders Fogh, som kan udskrive en rigtig afstemning. Men min afstemning kan bruges til få sat gang i debatten om euroen,” siger hun og tilføjer:

”Jeg håber selvfølgelig, det bliver et overbevisende ja, som kan være med til at lægge pres på regeringen, som fuldstændig har tabt initiativet, når det kommer til at afskaffe de danske forbehold."