R til Jarlov: Lad os stå sammen mod de usle ekstremister

Det er ærgerligt, at den konservative folketingskandidat Rasmus Jarlov forsøger at koble terrorhandlingerne i Frankrig sammen med den hjemlige udlændingepolitik, mener de Radikale.

Terrorangrebet mod satiremagasinet Charlie Hebdo i Frankrig har intet med hverken integration eller flygtningepolitik at gøre.

Det fastslår de Radikales udlændingeordfører, Marlene Borst Hansen (R), efter den konservative folketingskandidat Rasmus Jarlovs (K) udmelding om, at terroranslaget forstærker behovet for en stram udlændingepolitik i Danmark.

»Jeg synes, det er en meget ærgerlig kobling, Rasmus Jarlov laver. Jeg er ked af, at nogle nationalkonservative kræfter prøver at udnytte en frygtelig situation, hvor nogle usle ekstremister har angrebet vores vestlige demokrati, for at bruge den indenrigspolitisk,« lyder reaktionen fra Marlene Borst Hansen.

Rasmus Jarlov er overbevist om, at terrorangrebet i Paris vil medføre, at danskerne vil stemme på de partier, der står for en stram udlændingepolitik, ved det kommende folketingsvalg. De partier, der er »blinde for de udfordringer, vi står overfor«, vil derimod gå tilbage, mener Rasmus Jarlov, der blandt andre nævner de Radikale, som ifølge ham står for en »slap og naiv« udlændingepolitik.

Men det er Marlene Borst Hansen ikke enig i.

»Vi skal ikke begå den fejl, at vi begynder at tale om, at den her usle handling i Frankrig handler om indvandring og udlændingepolitik. Det handler det på ingen måde om. Det handler om, at der er nogle kræfter ude i verden, som vil bekæmpe vores vestlige frihedsrettigheder med næb og kløer, og dem skal vi stå sammen om at bekæmpe,« siger den radikale udlændingeordfører, der afviser, at hendes parti fører en naiv udlændingepolitik.

Satiremagasinet Charlie Hebdo har tradition for at bringe satiriske tegninger, der gør grin med religion - både kristendom og islam. Onsdagens angreb mod magasinet kostede 12 personer livet og blev udført af de to franskfødte, muslimske brødre Chérif og Said Kouachi, der havde rødder i det ekstremistiske miljø.

I kampen mod sådanne terrorhandlinger, som ifølge flere eksperter sagtens kan ramme Danmark også, er det ikke løsningen at tale om en strammere udlændingepolitik, mener Marlene Borst Hansen.

»Hvis det lykkes nogle politiske kræfter at fremme den nationalkonservative tilgang, hvor vi lukker vores land og skruer ned for åbenheden, så har terroristerne jo vundet. Så har de angrebet os på fundamentet i vores vestlige demokrati, der handler om åbenhed, tolerance og ytringsfrihed,« siger hun.

»Derfor vil jeg i stedet opfordre Rasmus Jarlov til, at vi står sammen i kampen mod den voldelige ekstremisme og kæmper for de frihedsrettigheder, vi hylder alle sammen,« betoner Marlene Borst Hansen.