R sætter hælene i over for Big Brother

Privatlivets fred er under pres, mener der Radikale, der afviser et landsdækkende DNA-register.

En ekspert peger på, at vi vægter hensynet til politiets arbejde højere end frygten for overvågning, når vi siger ja til DNA. Fold sammen
Læs mere
Foto: PASCAL LAUENER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De Radikale vakler ikke i modstanden mod et centralt DNA-register, som ellers får opbakning af et flertal blandt danskerne i en ny meningsmåling.

»Jeg er imponeret over danskernes tillid til de offentlige myndigheder, men jeg mener ikke, at vi skal udnytte denne tillid til at udbygge Big Brother-samfundet,« siger retsordfører Jeppe Mikkelsen (R).

Godt 58 procent af de adspurgte siger i en meningsmåling, som analysefirmaet InFact har lavet for Berlingske Nyhedsbureau, ja til at samle oplysninger om samtlige danskere i et centralt DNA-register.

Hvor går grænsen?

De Radikale vil gå en anden vej.

»Vi er optaget af, at vi ikke registrerer og overvåger danskerne for meget. Vi skal beskytte privatlivets fred, som er under pres,« siger Jeppe Mikkelsen.

»Det er klart, at vi også kunne opklare flere forbrydelser, hvis man indopererede en GPS-chip i hver borger. Men jeg tror ikke, der er mange borgere, som ønsker sådan et samfund. Derfor er det vigtigt, at vi allerede nu sætter hælene i,« erklærer R-ordføreren.