R: Regeringen går efter de svageste

De Radikale kritiserer regeringen for at ville fastfryse overførselsindkomster. Det rammer de svageste.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er en dårlig løsning, når regeringen går efter folk på overførselsindkomster frem for at lave arbejdsmarkedsreformer for raske og rørige mennesker.

Sådan lyder reaktionen fra den Radikale næstformand Morten Østergaard efter at Berlingske.dk har erfaret, at regeringen i dag vil spille ud en fastfrysning af overførselsindkomsterne, som en del af deres milliardstore sparekatalog.

Læs også: Regeringen har kig på overførselsindkomsterne

- Regeringen har desværre valgt sparevejen. Det bliver nogle af de allerdårligst stillede, der skal betale regningen for krisen og den utilstrækkelige økonomiske politik, som regeringen har ført, siger Morten Østergaard.

Han mener, det ville være bedre at lave reformer af bl.a. efterlønnen.

- Det er skuffende, at regeringen springer over at lave arbejdsmarkedsreformer for raske og rørige mennesker og i stedet går efter dem, der i forvejen har mindst, siger Morten Østergaard.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen vil præsentere regeringens milliardstore spareplan kl. 11.30 i statsministeriet, hvor han for selskab af den konservative leder Lene Espersen.

Formålet med spareplanen er at give et klart svar på, hvordan regeringen vil leve op til EU's konvergenskrav. Det kræver besparelser på 24 milliarder kroner.