R-profil forsikrer DF: Jeg er patriot helt ind i hjertet

DF kritiserer V for at flirte med "antinationale" R. Det er patriotisk at bekæmpe nationalismen, lyder svaret.

Sofie Carsten Nielsen (R) forsikrer om, at hun er patriot til benet, selvom hun »kæmper imod nationalismen«. Det sker efter beskyldninger fra DF om at De Radikale er »stærke, anti-nationale kræfter«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Jeg er patriot helt ind i hjertet.

Sådan lyder forsikringen fra De Radikales udlændingeordfører, Sofie Carsten Nielsen, efter ordførerkollegaen fra Dansk Folkeparti, Martin Henriksen, har kaldt De Radikale for "antinationale kræfter".

Dansk Folkeparti advarer torsdag Venstres næstformand, Kristian Jensen, mod at flirte videre med oppositionspartiet.

Det risikerer at "åbne for et kommende magttab" for Venstre, hvis ikke partiets næstformand kommer på mere nationale tanker, betoner Martin Henriksen.

Sofie Carsten Nielsen tager gerne på sig at være antinationalist:

- Det er rigtigt, at jeg kæmper imod nationalisme, siger hun.

Men forsikrer i samme åndedrag, at hun er "dybt, dybt nationalt optaget":

- Jeg er optaget af Danmark. Jeg er patriot. Det betyder, at jeg arbejder for det stærkeste Danmark, vi kan få. Jeg vil gøre Danmark større. Og det opnår vi kun, hvis vi samarbejder med andre lande.

Den seneste tid har De Radikale rakt hånden ud til V-næstformanden. R har rost Jensen for hans udsyn og lovprisning af globaliseringen. Meldinger, der omvendt har fået støttepartiet DF op i det røde felt.

Mens R har åbnet op for et samarbejde med Kristian Jensen som Venstre-formand og eventuelt statsminister, ser Martin Henriksen for sig, at DF-V-samarbejdet kan blive "vanskeligere" med Kristian Jensen ved roret.

/ritzau/