R: Ministrene opfører sig ikke som ministre

Skatteministerens udfald mod EU-kommissionen i grænsesagen er et eksempel på, at regeringens »tæskehold« fører valgkamp i stedet for at tjene landets interesser, mener de Radikale.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er decideret dumt og tjener ikke Danmarks interesser, når skatteminister Peter Christensen (V) i dag i flere medier har opfordret EU-kommissionen til at lægge sag an mod Danmark i sagen om den øgede toldkontrol. Det mener de Radikales EU-ordfører Lone Dybkjær.

- Det er fuldstændig absurd, men det undrer mig nu ikke. Peter Christensen er sat ind som en del af et tæskehold, som skal markere nogle bestemte synspunkter, siger hun.

Baggrunden for skatteministerens udtalelser er, at EU-kommissionen mandag i en pressemeddelelse skrev, at man havde sendt et brev til Danmark, hvor kommissionen på ny udtrykte bekymring for den danske kontrol og efterlyste fyldestgørende svar på en del spørgsmål. Bland andet mente kommissionen fortsat ikke at have set tilstrækkeligt bevis for, at den øgede danske kontrol er nødvendig.

- Hvis de mener, der er et problem, så mener jeg, de skal lægge sag an, udtalte skatteminister Peter Christensen i formiddags til TV 2 News, og beskyldte samtidig kommissionen for at være mere interesserede i at skrive pressemeddelelser end i at føre dialog med Danmark.

Men den slags »siger man ikke«, når man er minister, mener Lone Dybkjær. Hun er overbevist om, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) satte Peter Christensen på ministerholdet som et del af et »tæskehold«, der skal sikre regeringen genvalg. Med på tæskeholdet er også integrationsminister Søren Pind (V).

- Der er ingen af dem, der har en interesse i andet end, at valget skal vindes. Det er dumt, fordi der ikke er tale om politiske ordførere, der kan rende rundt og tæske på andre folk. Det, de skal lave, er ordentlig regeringsførelse, og det gør de ikke, siger Lone Dybkjær.

V: Fej foran din egen dør

Venstres gruppeformand, Kristian Jensen, er »lodret uenig«.

- Lone Dybkjær ser fuldstændig bort fra, at Peter Christensen har gjort et stort stykke arbejde for at informere EU-kommissionen og vores samarbejdspartnere i Europa om, hvad der rent faktisk kommer til at ske med toldkontrollen, siger han.

Kristian Jensen beskylder i stedet for Det Radikale Venstre og resten af oppositionen for at skabe »den forvirring«, der er om toldkontrollen.

- Jeg synes, at Lone Dybkjær skulle feje foran sin egen dør først, inden hun begynder at komme med beskyldninger mod skatteministeren, siger han.

Heller ikke de Konservatives politiske ordfører, Carina Christensen, synes, at Peter Christensen er gået over stregen.

- Jeg er enig med ham i, at vi selvfølgelig skal kunne forvente, at vi får en professionel behandling af vores sag, siger hun.

INFOshop: Danskerne: Politikere skal holde sig fra dørmåtten