R: Løkke ville være »fin lille statsminister« uden mod til reformer

En regering ledet af Venstre-formanden vil ikke gennemføre nær så mange reformer som SRSF-regeringen, lyder det fra de Radikale.

Sofie Carsten Nielsen, Finansordfører og gruppeformand Radikale Venstre Fold sammen
Læs mere
Foto: Sonny Munk Carlsen

Det er reformkursen, der er det væsentligste for SRSF-regeringen. Det sagde gruppeformand Sofie Carsten Nielsen (R), da hun talte ved afslutningsdebatten i Folketinget.

Ifølge gruppeformanden har den nuværende regering således skabt flere reformresultater i sin levetid, end VKO gjorde på ti år.

»Manglen på rettidig omhu i de gode år har været medvirkende til, at krisen har ramt Danmark så hårdt, som den har gjort,« sagde gruppeformanden og fremhævede regeringens vækstplan som et væsentligt initiativ.

»Så selvom Hr. Lars Løkke Rasmussen har kaldt vækstplanen for – og jeg citerer <saxo:ch value="226 128 147"/> »en fin lille aftale«, så hæfter jeg mig ved, at planen er blevet meget vel modtaget af både erhvervslivet, arbejdsmarkedets parter og de øvrige borgerlige partier,« sagde hun.

Og man kan ikke forvente samme grad af reformer, hvis oppositionen får magten efter næste valg, lød det.

»Hvis flertallet skulle skifte efter næste valg, kan man tilsvarende frygte for, at Danmark igen får »en fin lille statsminister« uden mod og parlamentarisk opbakning til at gennemføre den ambitiøse reformkurs.«

Også dagpengereformen, som ellers blev gennemført af den tidligere regering og har affødt heftig kritik, blev fremhævet.

»Radikale Venstre stemte for dagpengereformen, men understregede behovet for at afbøde den hårde indfasning. Det ignorerede VK og O,« sagde Sofie Carsten Nielsen, der kaldte dagpengereformen »vigtig« og »fremsynet«.

Hun understregede dog også vigtigheden af at hjælpe de 30.000 danskere, der står til at ryge ud af dagpengesystemet.

»Det er derfor, at regeringen ønsker at indfase dagpengereformen på en mere lempelig måde. Det er ikke udtryk for vægelsind. Men derimod udtryk for, at vi lytter, før vi handler.«