R-formand advarer om kæmperegning ved boligskattestop

Regningen til danskerne vil blive endnu større, hvis man fastholder boligsskattestoppet efter 2020, lyder advarslen fra den radikale leder, Morten Østergaard.

Foto: Thomas Lekfeldt.
Læs mere
Fold sammen

Der venter en stor regning og økonomiske vanskeligheder efter 2020, hvis ikke boligskatterne hæves.

Sådan advarer De Radikales leder, Morten Østergaard (R), i Jyllands-Posten.

En flertal på Christiansborg vil nemlig frede boligejerne fra skattestigninger, men det vil have store konsekvenser for Danmarks økonomi, lyder det fra formanden.

»Hvis man ønsker at fastholde boligskattestoppet efter 2020, står man med den udfordring, at det skal finansieres. Det er penge, der skal lægges til de udfordringer, vi i forvejen kender på den anden side af 2020,« siger han til avisen.

Ekstraregningen for et fortsat boligskattestop opstår, fordi de nuværende fremskrivninger antager, at boligskatten vil stige i næste årti.

Det skyldes, at partierne har lavet en politisk aftale, som kun freder området i endnu fem år. Ifølge Jyllands-Posten vil regningen ved en fastholdelse af skattestoppet vokse fra 2,5 milliarder i 2030 til 4,5 milliarder kroner i 2040.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) sagde søndag, at det ikke er Socialdemokraternes ønske, at boligskatterne skal hæves.

Til det siger Morten Østergaard, at »det savner mening at fortsætte med passivt at give boligejerne rabat«, skriver Jyllands-Posten.