R: En sort dag for Danmark

Den nye udlændingeaftale er en "sort dag for Danmark", mener Det Radikale Venstre.

Den nye udlændingeaftale er en "sort dag for Danmark", mener Det Radikale Venstre.

De Radikale kritiserer regeringen og Dansk Folkepartis nye pointsystem for udlændinge, der ønsker familiesammenføring. Partiets gruppeformand, Margrethe Vestager, mener, at den nye udlændingeaftale er en "sort dag for Danmark".

- Man skulle ikke tro, at skruen kunne strammes yderligere, men det har Dansk Folkeparti sammen med Birthe Rønn Hornbech bevist i dag med deres pointsystem for udlændinge, siger De Radikales gruppeformand.

- Det er en uhørt indgriben i folks privatliv, hvor staten skal gøre sig til dommer over, hvor nyttig din elskede er for det danske samfund. Det er en sort dag for Danmark, siger Margrethe Vestager.

Ifølge De Radikales gruppeformand behandler ingen andre EU-lande deres egne statsborgere så dårligt som i Danmark. Og det er nu kun blevet værre.

- Danmark har ikke brug for en strammere udlændingelovgivning. Vi har brug for en udlændingepolitik, som sikrer, at danskere kan bo i deres eget land med deres ægtefælle og samtidig kan bane vejen for, at vi i fremtiden har nok hænder og hoveder på arbejdsmarkedet, siger Margrethe Vestager.

/ritzau/