R-bagland håber på comeback til Friis Bach

De Radikale i Egedal, hvor Christian Friis Bach tidligere har stillet op, er overraskede over ministerens afgang, men håber, at der snart vil være plads til ham på en ministertaburet igen.

De Radikale i Christian Friis Bachs (R) tidligere opstillingskreds Egedal på Midtsjælland begræder torsdag ministerens afgang.

»Ingen kan være i tvivl om, at Christian Friis Bach på få år har sat markante spor i dansk udviklingspolitik. Med Christian Friis Bach har vi haft landets dygtigste minister for udviklingssamarbejde. Han har været stærkt medvirkende til at ændre på omverdens respekt for Danmark på en positiv måde,« siger Egedal Radikale Venstres formand, Leif Rasmussen (R), i en skriftlig kommentar.

Christian Friis Bach afbrød onsdag sin tur til Mellemøsten efter, at han blev informeret om, at de omdiskuterede rejseregler, der er blevet brugt af GGGI blandt andet i forbindelse med Lars Løkkes rejser for organisationen, har været godkendt på møder med GGGIs bestyrelse, hvor Christian Friis Bach deltog.

»Og det er i strid med, hvad jeg gentagne gange har sagt,« sagde Friis Bach ved torsdagens pressemøde, hvor han også understregede, at hans aftrædelse sker »ganske frivilligt«.

I Egedal håber man, at Friis Bach senere vil vende tilbage til en ministerpost.

»Hans fratræden skyldes ikke, at han som minister har begået fejl. Men at der er fejlet i Udviklingsministeriet. Hans hæderlighed og ansvarsfølelse viser sig netop i denne situation. Vi, der har kæmpet for Christian Friis Bachs medlemskab af Folketinget, vil stadig stå bag ham og ser gerne, at Christian Friis Bach vender tilbage som minister igen,« siger Leif Rasmussen.

Torsdag eftermiddag vil den Radikale energi-, klima- og udenrigsordfører Rasmus Helveg Petersen (R) overtage Friis Bachs post som udviklingsminister ved en audiens på Amalienborg.