Profileret partifælle: Det er meget sørgeligt, at Morten Messerschmidt er blevet valgt

Marie Krarup var langt fra tilfreds med valget af Morten Messerschmidt som ny formand for Dansk Folkeparti.

Marie Krarup er klar til at forlade Dansk Folkeparti, hvis Inger Støjberg gør alvor af at danne et nyt parti. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der blev jublet og klappet i salen, da Morten Messerschmidt søndag blev valgt som ny formand for Dansk Folkeparti.

Alt var dog langtfra fryd og gammen i Dansk Folkeparti.

Allerede inden det profilerede folketingsmedlem for Dansk Folkeparti Marie Krarup havde forladt salen i Herning Kongrescenter, blussede uenighederne op på ny.

Marie Krarup er således indstillet på at forlade Dansk Folkeparti, såfremt Inger Støjberg gør alvor af at danne et nyt parti.

Især sagskomplekset om Meld og Feld-sagen er belastende for Messerschmidt, mener Marie Krarup.

»Jeg har ikke tænkt mig at ødelægge det for Morten. Jeg vil gerne have, at vi får et ordentligt parti, men jeg vil også sige, at hvis Inger Støjberg opretter et parti med de værdier, som jeg finder rigtige, så mener jeg, at det har større levedygtighed. Morten kan være dømt om et lille øjeblik,« siger Marie Krarup.

Vil du tilslutte dig det?

»Det kunne jeg sagtens forestille mig. Min interesse er, at der er et stærkt nationalkonservativt parti i Danmark, og det, tror jeg, kan blive rigtig svært for Morten, fordi han står foran en retssag, og fordi han har vist nogle evner til at lede, der ikke er gode.«

Morten Messerschmidt har senest fået en dom på seks måneders betinget fængsel annulleret.

Det er meget sørgeligt

Hvis ikke Inger Støjberg etablerer et nyt parti, er sagen dog en anden for Marie Krarup – men den er ikke en god sag.

»Så bliver jeg selvfølgelig i Dansk Folkeparti og prøver at få det til at fungere, men det er klart, at jeg synes, at det er meget sørgeligt, at Morten Messerschmidt er blevet valgt, fordi han om et øjeblik kan være dømt og være ude af ligningen. Derfor burde han ikke have stillet sig til rådighed. Det er simpelthen forkert,« siger Marie Krarup:

»Man skal heller ikke stille sig til rådighed, når man har en track record for ledelse, som er så dårlig.«

Marie Krarup var langtfra imponeret over Morten Messerschmidts tale til det ekstraordinære årsmødet.

»Talerne fra Martin og Merete var jeg meget imponerede over. De var meget ærlige, meget ægte.«

Det var Messerschmidt ikke?

»Nej, jeg synes, det var teater.«

Marie Krarup betonede desuden Messerschmidt retoriske evner som en årsag til, at DF-medlemmerne har valgt ham trods risikoen for en ny dom.

»Ja, og derfor skal man også rette sig efter det. Det er dog bemærkelsesværdigt, at dem, der kender ham og har arbejdet sammen med ham, ikke stemmer på ham. Dem, der kender ham via tv, stemmer på ham. Det vidner om, at han har nogle fantastiske retoriske manipulatoriske evner. Det skal man ikke underkende, men at arbejde sammen med ham er noget andet.«

Hvad mener du?

»Han kan tryllebinde folk, og det er fantastisk. Han kan overbevise folk om, at solen står op i vest. Det er en fantastisk evne at have,« siger Krarup:

»Indtil for ganske få dage siden gjorde han alt for at underminere den tidligere ledelse. Jeg håber, det er en mand, der er blevet genfødt.«