Profil fra Enhedslisten stopper i Folketinget ved næste valg

Stine Brix, der blandt andet har siddet i Folketingets Præsidium, opstiller ikke til næste folketingsvalg.

Enhedslistens folketingsmedlem Stine Brix genopstiller ikke til næste folketingsvalg Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Enhedslistens folketingsmedlem Stine Brix genopstiller ikke til næste folketingsvalg, oplyser hun.

- Jeg ligger ikke inde med en specifik drejebog for, hvad der skal ske efter livet på Christiansborg, men jeg kan mærke, at det er nok for mig. I hvert fald denne gang, skriver hun på sin facebookprofil.

- Jeg glæder mig til at blive en del af alt det spændende, der foregår på den anden side. Det er jo også hele ideen med vores rotationsordning – at det er sundt at komme uden for de tykke mure, skriver Stine Brix.

Brix har siddet i Folketinget for Enhedslisten siden 2011. I 2013 blev hun formand for folketingsgruppen, og hun har også siddet i Folketingets Præsidium.

Før hun blev valgt, var Stine Brix ansat som kampagne- og kommunikationsmedarbejder hos partiet. Det betyder, at hun snart nærmer sig sammenlagt syv år på Christiansborg.

Enhedslisten oplyser, at Brix efter partiets regler godt ville kunne tage endnu en valgperiode. Men det ønsker hun altså ikke, fortæller hun til Ritzau.

- Det er først og fremmest en beslutning, der handler om, hvad der er rigtigst for mig. Så jeg kan være sikker på, at mens jeg er derinde, så giver jeg alt, hvad jeg har, siger hun.

Stine Brix har ikke lagt sig fast på, hvad hun skal lave efter næstevalg.

- Det vil jeg se på til den tid. Det kan være, at jeg skal tage en uddannelse. Eller det kan være, at jeg skal søge et almindeligt arbejde, siger hun.

Stine Brix udelukker ikke, at hun engang i fremtiden vil stille op til Folketinget igen. Ved valget i 2015 fik hun 5762 personlige stemmer.

/ritzau/