Professor: Fogh-reformer er sejr for S-ideologi

Socialdemokraternes ideologi har fået sin største sejr med VK-regeringens kvalitetsreform. Men Socialdemokraterne har fået nye problemer, vurderer professor.

Regeringens kvalitetsreform er en kæmpe sejr for Socialdemokraternes ideologi. Men det gør ikke livet lettere for Helle Thorning-Schmidts parti. Snarere tværtimod.

Det vurderer professor Ove K. Pedersen, der har et indgående kendskab til udviklingen af det danske velfærdssamfund, i kølvandet på VK-regeringens præsentation af sin kvalitetsreform og den langsigtede økonomiske 2015-plan.

- Det her er socialdemokratismens største sejr. Anders Fogh Rasmussen har hermed opgivet den mere liberale tilgang til velfærdsstaten, siger Ove K. Pedersen, der er centerleder for International Center for Business and Politics på Copenhagen Business School, til Ritzau.

I regeringens udspil til en kvalitetsreform af den offentlige sektor opererer Venstre og De Konservative med faste "kvalitetsstandarder" for den offentlige service. Socialdemokraterne har fremlagt et forslag, der giver borgerne såkaldte "kvalitetsrettigheder".

/ritzau/