Professor: Alternativets mail om intimbilleder er krænkende

Selv om mail med opfordring om at sende intimbilleder blev trukket tilbage, er den seksuelt krænkende.

Uffe Elbæk og Rene Gade, der tidligere i dag d. 20. november opfordrede medlemmer fra Alternativet til ikke at deltage i partiets valgfest. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Skipper

København. Det vækker opsigt, at en mail blev sendt rundt i Alternativet med opfordringen om at indsende et intimbillede til en collage til en stambars jubilæum.

Selv om forslaget kort efter blev taget tilbage af ledelsen, virker selve idéen seksuelt krænkende, siger næstformanden i HK Privat, Marianne Vind.

- Det er en helt vanvittig kultur.

- Det er udstilling af medarbejdere, selv om det ikke er med navns nævnelse, på den mest ydmygende måde, siger Marianne Vind, der i sit arbejde har fokus på ligestillingen og seksuelle krænkelser.

Den udlægningen er Ole Hasselbach, professor emeritus i erhvervsret ved Aarhus Universitet, enig i.

Han har aldrig set noget tilsvarende.

- I arbejdsretligt henseende må man ikke sende sine medarbejdere sådan noget. Det er jeg slet ikke i tvivl om. Det virker seksuelt krænkende.

- Jeg har vanskeligt ved at se, at man ikke krænker folk ved at bede dem om at gøre noget som dette, siger Ole Hasselbach.

Modtagerne af e-mailen kan på baggrund af ligebehandlingsloven gå til ligebehandlingsnævnet, hvis man føler sig krænket.

/ritzau/