Presset vokser: Statsforvaltningen går ind i Carl Holst-sag

Flere medier bringer historier om, at forsvarsministeren brugte Region Syddanmark-ansat til at føre sin valgkamp. Carl Holst afviser beskyldningerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Statsforvaltningen går nu ind i sagen om forsvarsminister Carl Holst (V), der beskyldes for at have brugt en ansat i Region Syddanmark til at føre valgkamp for sig, da Holst var regionsrådsformand.

Det kommunale tilsyn under Statsforvaltningen har onsdag bedt regionsrådet i Region Syddanmark om at komme med en udtalelse i sagen. Det bekræfter Statsforvaltningen over for Berlingske Nyhedsbureau.

»I udtalelsen bedes behandlet de faktuelle forhold omkring den pågældende medarbejders eventuelle bistand til tidligere regionsrådsformand Carl Holst i forbindelse med dennes valgkamp ved folketingsvalget i juni 2015 og i givet fald, hvad det retlige grundlag for en sådan bistand har været,« skriver Statsforvaltningen ifølge jv.dk i den skrivelse, der er blevet sendt af sted til regionsrådet.

Flere medier har blandt andet beskrevet, hvordan den pågældende medarbejder, Christian Ingemann Nielsen, skrev e-mails og debatindlæg på vegne af Carl Holst under valgkampen. Senest er det kommet frem, at han beskrev sig selv som »personlig assistent« for den tidligere regionsrådsformand.

BNB