Prehn: Jeg vil renses

Socialdemokraten Rasmus Prehn er af flere blevet mistænkt for at være forfatter til bogen »Den Hemmelige Socialdemokrat«. Han fastholder atter sin uskyld inden dagens gruppemøde i partiet, hvor partifællen Benny Engelbrecht har bebudet, at han vil konfrontere den person, han mistænker.

Læs mere
Fold sammen

Socialdemokraternes trafikordfører, Rasmus Prehn (S), er flere gange blevet nævnt som et bud på den anonyme forfatter bag den omdiskuterede politiske bog Den Hemmelige Socialdemokrat.

Forud for et møde i Socialdemokraternes gruppe tirsdag slår han igen fast, at han ikke er pennefører på det litterære værk, der i flere uger har givet anledning til omsiggribende gættekonkurrencer på og uden for Christiansborg.

»Jeg er ikke den hemmelige socialdemokrat. Jeg har ikke skrevet den bog. Jeg har ikke noget med den at gøre. Jeg synes, at tiden er inde til at bruge tiden på det politiske.«

Rasmus Prehn var ikke til stede på et gruppemøde i sidste uge, hvor bogen blev diskuteret, og derfor havde flere journalister taget opstilling foran partiets gruppeværelse for at høre ham til beskyldningerne i denne uge.

Selv håber Prehn, at forfatteren på et tidspunkt melder sig på selv.

»Jeg håber, at den hemmelige socialdemokrat træder frem, altså den eller dem, der har skrevet bogen. Jeg vil gerne fritages for den mistanke, der er. Det vil jeg hellere end gerne,« siger han og uddyber:

»Jeg vil gerne renses. Men det kan jeg kun blive, hvis den eller de, der har skrevet bogen, træder frem. Og det håber jeg på, de gør. Men hvis de ikke gør det, så kan jeg jo ikke gøre ret meget andet end det, jeg er valgt til, nemlig drive socialdemokratisk politik,« siger han.

Forud for gruppemødet i sidste uge affejede statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) bogen og sagde, at »der er tale om fiktion og skønlitteratur, og det skal vi ikke bruge så meget tid på på vores gruppemøde«.

Samme melding kom hun med inden gruppemødet tirsdag:

»De fleste vil bare gerne diskutere politik og komme videre,« sagde Thorning.

TV: Thomas Larsen: Derfor er intrigerne så onde i S: