Poulsen afviste NA-ledelse i Røde Kors-sag

Ledelsen i Ny Alliance har forsøgt at overtale Jørgen Poulsen til at give efter i sagen om aftrædelsesordningen med Røde Kors. Sagen har kostet partiet mange medlemmer.

Arkivfoto: Claus Bjørn Larsen Fold sammen
Læs mere

Ny Alliances top har forgæves forsøgt at overtale Jørgen Poulsen til at moderere sine økonomiske krav til Dansk Røde Kors. Men Jørgen Poulsen har tilsyneladende ikke villet frasige sig aftrædelsesordningen på 750.000 kroner.

- Jørgen Poulsen har ikke ønsket at imødekomme vores ønsker. Men det kan vi heller ikke kræve af ham, siger Gitte Seeberg til Ritzau.

Partileder Naser Khader har klart opfordret Jørgen Poulsen til enten at donere pengene til en anden humanitær organisation eller til helt at frasige sig de 750.000 kroner. Mandag blev opfordringen ligefrem ophævet til at være en del af Ny Alliances politiske linje. "Det er altså partiets politik", som partistifter Gitte Seeberg formulerer det overfor Ritzau.

- Det bedste for både Jørgen Poulsen og Ny Alliance ville være, hvis Jørgen Poulsen ville opgive sit krav til Røde Kors eller alternativt donere pengene til en anden velgørende organisation, siger Gitte Seeberg.

/ritzau/