Poul Nyrup mødes med mystisk snakkeklub

Poul Nyrup Rasmussen og eksdiplomat Ulrik Federspiel er taget til Spanien for at diskutere verdens tilstand i en hemmelighedsfuld snakkeklub, Bilderberggruppen.

Poul Nyrup Rasmussen og eksdiplomat Ulrik Federspiel er taget til Spanien for at diskutere verdens tilstand i en hemmelighedsfuld snakkeklub, Bilderberggruppen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er enhver konspirationsteoretikers våde drøm.

En lukket møde, hvor verdens politikere og erhvervsledere på topplan i fortrolighed diskuterer verdens tilstand, og hvad der kan gøres ved den.

Den såkaldte Bilderberggruppe mødes i denne weekend i den lille by Sitges syd for Barcelona. Her vil blandt andre tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S) arbejde videre med planen om at opløse nationerne og skabe en ny verdensorden baseret på et kapitalistisk ejer/slave-system.

I hvert fald, hvis man skal tro den russiskfødte journalist Daniel Estulin.

- De vil skabe et netværk af gigantiske karteller, som er mere magtfulde end nogen nation på jorden, og som skal kontrollere resten af menneskehedens fornødenheder, siger han på et pressemøde i EU-Parlamentet i Bruxelles.

Direktør i DONG Energy Anders Eldrup er dansk koordinator for Bilderberggruppen og deltager selv. Han afviser at have nogen planer om en ny verdensorden og påpeger en simpel grund for hemmelighedskræmmeriet.

- For at få gode diskussioner på møderne skal man kunne tale fuldstændigt frit, uden at det bliver refereret ud i verdensrummet, siger Anders Eldrup, der ud over Poul Nyrup Rasmussen har inviteret tidligere direktør i udenrigsministeriet Ulrik Federspiel med i år.

Andre danske deltagere gennem tiden er Mærsk McKinney-Møller og Helle Thorning-Schmidt, og fra det store udland har navne som George W. Bush og Bill Gates været forbi.

Ikke overraskende bliver den økonomiske krise temaet for årets møde.

- Økonomi er altid et stort tema og vil i usædvanlig grad også være det i år, siger Anders Eldrup, der igen understreger, at der ikke bliver truffet beslutninger om nogen ny verdensorden eller noget i den stil.

/ritzau/