Polsk regeringsskifte er godt nyt for fiskeriet

Den nye polske regering vil adlyde EU's fiskeriregler, venter eksperter.

Det polske regeringsskifte ser ud til at blive godt nyt for såvel den truede torskebestand i Østersøen som for de danske fiskere.

Det kan gøre en ende på omfattende polsk rovfiskeri i farvandet, som den gamle polske regering har set gennem fingre med, ligesom den her i efteråret åbenlyst har siddet et regulært fiskeforbud fra Europakommissionen overhørigt.

Fødevareministeriet chefforhandler på fiskeriområdet, Ole Poulsen, siger at han forventer, at polakkerne nu vil begynde "at følge spillereglerne".

Lektor og Polenekspert Svend Gottschalk Rasmussen fra Syddansk Universitet, siger, at den gamle Kaczynski-regerings måde at optræde i EU på vil være helt fremmed for den nye regeringschef for Borgerplatformen, Donald Tusk.

- De vil stadig kunne være hårde i forhandlingerne, men de vil se mere på deres omdømme i Europa, siger Gottschalk Rasmussen.

I EU skønnes det, at Polen har mere end fordoblet sin kvote med det ulovlige torskefiskeri, som blandt andre den danske regering har protesteret kraftigt imod.

/ritzau/