Politisk flertal trækker transportminister ind i DSB-konflikt

Transportminister Ole Birk Olesen (LA) skal forholde sig til konflikt mellem DSB og lokomotiv- og togførerne.

Konflikten mellem DSB og lokomotiv- og togførerne har ført til fire arbejdsnedlæggelser i løbet af den seneste måneds tid. (Arkivfoto) Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Transportminister Ole Birk Olesen (LA) bliver nu trukket ind i konflikten mellem DSB og selskabets lokomotiv- og togførere.

Han er således blevet indkaldt til en hasteforespørgsel om sagen i Folketinget.

Indkaldelsen kommer fra et politisk flertal bestående af Enhedslisten, SF, Socialdemokratiet, Alternativet og Dansk Folkeparti.

»Jeg vil spørge ministeren, hvilke initiativer han har taget for at sikre en normal afvikling af juletrafikken,« siger Enhedslistens transportordfører, Henning Hyllested, i en pressemeddelelse.

»Han er jo eneejer af DSB og har derfor både et ansvar og en mulighed for, at ledelsen i DSB ikke kører forhandlingerne af sporet,« siger han.

Konflikten i DSB har ført til fire arbejdsnedlæggelser den seneste måned.

Tusindvis af passagerer i hele landet er blevet ramt, da togene har været forsinket eller aflyst. Det skete senest 30. november.

Striden går på, hvor stor indflydelse de ansatte fremover skal have på planlægningen af arbejdstiden. På det punkt har parterne været et stykke fra hinanden.

/ritzau/